Annonce
Nyborg

Brande på stribe i Nyborg: Politiet efterlyser vidner

Tre brande på én nat i Nyborg er ifølge Fyns Politi ingen tilfældighed og er formentligt påsatte. Arkivfoto: Michael Bager
Tre brande natten til fredag er ingen tilfældighed, når de sker inden for en meget lille radius i samme by, mener Fyns Politi. Første brand skete efter midnat, sidste brand hen på morgenstunden.

Når tre brande finder sted inden for fire timer og inden for en radius på bare 400 meter er det næppe nogen tilfældighed.

- Meget tyder på, det ikke er helt tilfældigt, og brande opstår som bekendt ikke af ingenting, siger vagtchef Thomas Bentsen, Fyns Politi.

Den første brand fandt sted klokken 01.38 på Glacisstien. Her ligger et klubhus, som tilhører Nyborg Sportsfiskerforening. Ifølge foreningens Facebooksside blev kasserer Steen Ole Christensen ringet op af politiet klokken 02.26 med besked om, at klubhuset på Volden brændte og ikke stod til at redde, og derudover en opfordring til sine medlemmer om ikke at gå ind i det, der er tilbage af huset.

Nogle timer senere - klokken 04.44 - var der ild i et kolonihavehus på Nydamsvej. Også her havde ilden godt fat. Mens politiet undersøgte resterne med politihunde for at sikre spor af mulige gerningsmænd opdagede én af hundene, at det brændte i et udhus eller en kolonihavehus-lignende bebyggelse på Grejsdalen tæt ved sygehuset. Det skete klokken 05.16.

- Da brandene næppe er opstået af sig selv hører vi meget gerne fra folk, som ligger inde med viden, mistanke eller har set noget i området. Ingen henvendelse er for lille, siger vagtchefen.

Nu må der som udgangspunkt ikke overnattes i nogle af de bebyggelser, der har været ild i, men alligevel ser politiet meget alvorligt på ildspåsættelser af denne karakter.

- Hvis nogle fik smag for at sætte ild til noget kunne det også ramme steder, hvor der bor mennesker, siger Thomas Bentsen.

I løbet af fredagen skal politiets brandteknikere undersøge de tre steder for mulige spor.

Har man oplysninger hører Fyns Politi gerne om dem på telefon 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce