Annonce
Nyborg

Brande på stribe i Nyborg: Politiet efterlyser vidner

Tre brande på én nat i Nyborg er ifølge Fyns Politi ingen tilfældighed og er formentligt påsatte. Arkivfoto: Michael Bager
Tre brande natten til fredag er ingen tilfældighed, når de sker inden for en meget lille radius i samme by, mener Fyns Politi. Første brand skete efter midnat, sidste brand hen på morgenstunden.

Når tre brande finder sted inden for fire timer og inden for en radius på bare 400 meter er det næppe nogen tilfældighed.

- Meget tyder på, det ikke er helt tilfældigt, og brande opstår som bekendt ikke af ingenting, siger vagtchef Thomas Bentsen, Fyns Politi.

Den første brand fandt sted klokken 01.38 på Glacisstien. Her ligger et klubhus, som tilhører Nyborg Sportsfiskerforening. Ifølge foreningens Facebooksside blev kasserer Steen Ole Christensen ringet op af politiet klokken 02.26 med besked om, at klubhuset på Volden brændte og ikke stod til at redde, og derudover en opfordring til sine medlemmer om ikke at gå ind i det, der er tilbage af huset.

Nogle timer senere - klokken 04.44 - var der ild i et kolonihavehus på Nydamsvej. Også her havde ilden godt fat. Mens politiet undersøgte resterne med politihunde for at sikre spor af mulige gerningsmænd opdagede én af hundene, at det brændte i et udhus eller en kolonihavehus-lignende bebyggelse på Grejsdalen tæt ved sygehuset. Det skete klokken 05.16.

- Da brandene næppe er opstået af sig selv hører vi meget gerne fra folk, som ligger inde med viden, mistanke eller har set noget i området. Ingen henvendelse er for lille, siger vagtchefen.

Nu må der som udgangspunkt ikke overnattes i nogle af de bebyggelser, der har været ild i, men alligevel ser politiet meget alvorligt på ildspåsættelser af denne karakter.

- Hvis nogle fik smag for at sætte ild til noget kunne det også ramme steder, hvor der bor mennesker, siger Thomas Bentsen.

I løbet af fredagen skal politiets brandteknikere undersøge de tre steder for mulige spor.

Har man oplysninger hører Fyns Politi gerne om dem på telefon 1-1-4.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce