Annonce
Udland

Brandbomber og tåregas fylder Athen på årsdag for oprør

Flammer fra demonstranternes benzinbomber lyser op i det centrale Athen, hvor der lørdag er sammenstød mellem politi og demonstranter, som markerer årsdagen for studenteroprøret mod den tidligere militærjunta.

Demonstranter bygger barrikader i Athens gader og kaster brandbomber, mens politiet svarer igen med tåregas.

Græsk politi og demonstranter er lørdag aften stødt sammen i midten af den græske hovedstad, Athen.

Her markerer tusindvis af grækere årsdagen for det studenteroprør, som den daværende militærjunta i 1973 slog hårdt ned på, men som var med til at gøre en ende på styret.

Politiet har affyret tåregas mod en gruppe hætteklædte demonstranter, der kaster sten og brandbomber mod betjentene.

Græsk tv viser billeder af demonstranter, der bruger stole til at bygge barrikader i gaderne og kaster brandbomber mod politiet fra toppen af etageejendomme.

Politiet har foruden tåregas taget vandkanoner i brug i et forsøg på at sprede demonstranterne.

Urolighederne finder sted i Exarchia-kvarteret, hvor snesevis af mennesker blev slået ihjel på denne dato for 45 år siden.

Inden de voldelige sammenstød var omkring 10.000 demonstranter gået i et fredeligt optog gennem Athen, hvor politiet var til stede i stort antal for at forhindre uroligheder.

Mange af demonstranterne lagde kranse og blomster ved Polyteknisk Institut i Athen, hvor de blodige uroligheder i 1973 fandt sted.

Optoget sluttede ved USA's ambassade. Mange grækere beskylder USA for at have støttet det militære styre, der regerede Grækenland med hård hånd fra 1967 til 1974.

Demonstranterne holdt bannere op med teksten "Modstand" og råbte slagord om den otteårige gældskrise, der har tvunget Grækenland gennem en alvorlig økonomisk hestekur.

De omfattende nedskæringer har ramt millioner af grækeres dagligdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce