Annonce
Udland

Brandbomber og tåregas fylder Athen på årsdag for oprør

Flammer fra demonstranternes benzinbomber lyser op i det centrale Athen, hvor der lørdag er sammenstød mellem politi og demonstranter, som markerer årsdagen for studenteroprøret mod den tidligere militærjunta.

Demonstranter bygger barrikader i Athens gader og kaster brandbomber, mens politiet svarer igen med tåregas.

Græsk politi og demonstranter er lørdag aften stødt sammen i midten af den græske hovedstad, Athen.

Her markerer tusindvis af grækere årsdagen for det studenteroprør, som den daværende militærjunta i 1973 slog hårdt ned på, men som var med til at gøre en ende på styret.

Politiet har affyret tåregas mod en gruppe hætteklædte demonstranter, der kaster sten og brandbomber mod betjentene.

Græsk tv viser billeder af demonstranter, der bruger stole til at bygge barrikader i gaderne og kaster brandbomber mod politiet fra toppen af etageejendomme.

Politiet har foruden tåregas taget vandkanoner i brug i et forsøg på at sprede demonstranterne.

Urolighederne finder sted i Exarchia-kvarteret, hvor snesevis af mennesker blev slået ihjel på denne dato for 45 år siden.

Inden de voldelige sammenstød var omkring 10.000 demonstranter gået i et fredeligt optog gennem Athen, hvor politiet var til stede i stort antal for at forhindre uroligheder.

Mange af demonstranterne lagde kranse og blomster ved Polyteknisk Institut i Athen, hvor de blodige uroligheder i 1973 fandt sted.

Optoget sluttede ved USA's ambassade. Mange grækere beskylder USA for at have støttet det militære styre, der regerede Grækenland med hård hånd fra 1967 til 1974.

Demonstranterne holdt bannere op med teksten "Modstand" og råbte slagord om den otteårige gældskrise, der har tvunget Grækenland gennem en alvorlig økonomisk hestekur.

De omfattende nedskæringer har ramt millioner af grækeres dagligdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce