Annonce
Fodbold

OB sportschef rystet efter brandattentat på superligaspillers lejlighed: - Det er helt uhørt

Politi og brandfolk i aktion natten til søndag ved Jens Stages lejlighed i Eckersbergsgade i det centrale Aarhus. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Sportschef Jesper Hansen understreger klubbernes ansvar efter weekendens brandattentat mod en lejlighed i Aarhus, som tilhører superligaprofilen Jens Stage, der netop er skiftet fra AGF til FC København.

Fodbold: Et brandattentat i weekenden mod en lejlighed i det centrale Aarhus tilhørende superligaprofilen Jens Stage, der tidligere i juli skiftede fra AGF til FC København, ryster i OB.

- Jeg er totalt rystet. Det er helt ekstremt. Det er helt uhørt. Og så er det ligegyldigt, om det sker mod en fodboldspiller eller en anden borger, lyder det markant fra Jesper Hansen, sportsdirektør i OB.

Jesper Hansen understreger, at han udtaler sig, uden det endnu er afklaret, om hærværket og forsøget på brandstiftelse er relateret til Jens Stages skifte fra AGF til superligarivalerne fra FCK og eventuelt er foretaget af en eller flere med fantilknytning til AGF. Men AGF reagerede hurtigt med følgende ord fra direktør Jacob Nielsen på klubbens hjemmeside:

- Vi fordømmer på det kraftigste den slags handlinger og tager skarpt afstand til dem. Vi har tilbudt vores hjælp til politiets efterforskning, og vi håber, at gerningsmændene findes og bliver stillet til ansvar. Og hvis de bliver identificeret, og det viser sig, at gerningsmændene har forbindelse til nogle af vores fans, så vil de - udover en civil dom - få livslang karantæne til alle AGF's kampe.

En genstand blev kastet ind gennem en rude til Stages lejlighed i Eckersbergsgade, og efterfølgende opstod der en mindre brandskade i lejligheden. Østjyllands Politi efterforsker sagen som hærværk og brandstiftelse - altså som en alvorlig kriminel handling med overtrædelse af straffeloven, der kan give flere års fængsel.

Annonce
Genstanden, der satte ild til Jens Stages lejlighed blev kastet gennem dette vindue. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix

Glad for modtagelse af Grytebust

Jesper Hansen kalder også hændelsen for "langt ud over det acceptable".

- Men der er også et ansvar, som vi klubber skal påtage os. Der er rivalisering mellem klubberne, og det skal der have lov til at være, men det skal ske på en ansvarsfuld måde. Vi skal ikke som klub være med til at puste til gløder, fastslår sportsdirektøren, og han tilføjer:

- Med det skifte, vi netop har været igennem med Sten Grytebust til FCK, har det været vigtigt for os - og det har vi gjort helt bevidst - at melde ud, at det er et fint skifte for Grytebust. En fodboldspiller er kun aktiv i en relativ kort periode og må søge sine spring opad i karrieren. Og sådan et spring er et skifte fra OB til FCK. FCK er på en anden hylde end OB og de øvrige klubber i ligaen. Vi havde selvfølgelig helst set Sten skifte til udlandet, men alle må forstå - også vore fans - at det er et godt skifte for Sten. Det har været meget vigtigt for os at melde ud, og jeg er på den baggrund glad for den modtagelse, som vore fans gav Sten før søndagens kamp.

- Men fodbold er jo store følelser, så noget skal en offentlig person som en kendt fodboldspiller vel kunne holde til?

- Men der sker nogle uacceptable skred - fra angreb på de sociale medier til ridser i spillerbiler - og nu til den her uhørte brandsag.

Jakob Michelsen, cheftræner i OB, er på linje med sin sportschef. Michelsen siger:

- Det er en helt uacceptabel adfærd - uanset, om det er over for en fodboldspiller eller en anden borger.

Stage var et ikon i AGF

Østjyllands Politi melder ud, at man meget gerne vil høre fra eventuelle vidner.

Af FCK's hjemmeside fremgår det, at Jens Stages nye arbejdsgiver tager skarp afstand fra handlingerne. Hverken FCK eller hovedpersonen selv ønsker dog at kommentere sagen men afventer politiets efterforskning.

Jens Stage blev i søndagens kamp i Odense skiftet ind i anden halvleg og viste fornuftigt spil med mange vundne dueller. Han blev efter opgøret rost af sin nye cheftræner, Ståle Solbakken.

22-årige Jens Stage er vokset op i Aarhus og var en stærk anfører for AGF, og hans skifte hensatte klubbens dedikerede fans i noget nær choktilstand. Stage var således et ikon i klubben.

På fredag mødes netop FCK og AGF iøvrigt i Superligaens anden spillerunde.

Jesper Hansen understreger, at hvis det viser sig, at det er en eller flere fans af AGF, som står bag brandattentatet, er det en situation, klubberne skal tage op, så man kan forhindre gentagelser.

I 2008 rystede et salg af OB-profilen Ulrik Laursen til netop FCK også dele af OB's fangruppe. Der blev dengang klistret hadske meldinger mod profilen med brug af blandt andet ordet "Judas" op på vinduerne ind til OB's klubhus og Fyens Stiftstidende.

Jens Stages lejlighed ligger i stueetagen. Foto: presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce