Annonce
112

Brand startede i skur og spredte sig til rækkehus: - Der var virkelig knald på

En person fik overfladiske brandsår, da en brand i et skur på Klaus Berntsensvej lørdag spredte sig til et rækkehus.

Det var et godt slukningsarbejde, der sikrede, at fire sammenbyggede rækkehuse på Klaus Berntsens Vej i Højby ved Odense slap uden voldsomme skader, da en brand lørdag spredte sig fra et skur til et af rækkehusenes tage. Det fortæller Mikael Kristiansen, indsatsleder hos Beredskab Fyn.

- I forhold til, hvor meget det brændte, er det et supergodt slukningsarbejde. Det er primært to af rækkehusene, der har fået lidt skader, siger han.

Beredskabet modtog anmeldelsen klokken 20.09. En beboer havde forsøgt at slukke ilden, der var opstået i et skur fire-fem meter fra et af de fire rækkehuse. Det lykkedes dog ikke, og da indsatslederen kom til stedet, var politiet i færd med at få alle beboerne i de fire boliger ud.

- Vi kunne se på lang afstand, at der var meget kraftig røg. Skuret var helt overtændt, siger Mikael Kristiansen.

Annonce
Foto: Local Eyes

Fik overfladiske brandsår

Flammerne spredte sig til et andet skur, der stod helt op ad rækkehuset. Derfra fik flammerne fat i taget, og varmen knuste nogle af husets ruder. Det gjorde, at ilden nåede at blive spredt lidt til nogle værelser på rækkehusets førstesal. Men omkring en times tid efter alarmopkaldet var kommet, havde beredskabet fået slukket branden.

- Der var virkelig knald på den, men til alt held var skuret, det startede i, fire-fem meter fra selve facaden. Det er strålevarmen, der har fået antændt det omkringliggende, siger indsatslederen.

Der kom røg- og brandskader på to af rækkehusene. Et tredje har fået småskader. Der var ingen, der kom alvorligt til skade. Personen, der forsøgte at slukke ilden, fik dog overfladiske brandsår i forsøget.

Det er formentlig en tørretumbler, der har startet branden.

Det var i nummer 12c, branden var opstået i et skur. På 12b og 12c er der kommet røgskader. 12c har fået brandskader. Foto: Local Eyes
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce