Annonce
Odense

Brand på taget af historisk bygning: Cigaretskod antændte skraldespand på Flakhaven

Brandfolk og betjente fra Fyns Politi var hurtigt fremme, da der onsdag eftermiddag kom en alarm om en tagbrand i den historiske bygning på Flakhaven 1, som tidligere husede Danske Bank på Flakhaven i Odense. Ilden var dog hurtigt slukket. Foto: Freia Nora Rosenfeldt
Gløder fra et cigaretskod antændte onsdag eftermiddag en brand i en skraldespand på en tagterrasse på den tidligere Danske Bank-bygning på Flakhaven i Odense. Ilden var dog slukket, allerede før betjente nåede frem med pulverslukkeren.

For få uger siden var gløderne fra et cigaretskod formentlig årsag til en ødelæggende bygningsbrand i it-iværksætterhuset Munk House. Så galt gik det ikke onsdag eftermiddag, hvor Fyns Politi og brandvæsenet rykkede hurtigt ud, da der kom meldinger om en mulig brand i en historisk bygning på Flakhaven midt i Odense.

- Vi rykker hurtigt ud, da vi får en melding om en bygningsbrand på Flakhaven nummer 1, men det var heldigvis ikke så voldsomt, som det lød, siger vagtchef Torben Jacobsen.

Politiet fik alarmopkaldet 15.45 og var hurtigt på Flakhaven, hvor et cigaretskod havde antændt en skraldespand på en tagterrasse på den historiske bygning overfor rådhuset, som tidligere husede Danske Bank.

- Det er et cigaretskod i et askebæger, som vinden tager fat i. Det antænder en skraldespand, siger han.

Ilden var ifølge vagtchefen dog slukket næsten lige så hurtigt, som den var opstået.

- De udsendte betjente har en pulverslukker med, men jeg er faktisk ikke sikker på, om de overhovedet når at bruge den, men ilden er i hvert fald hurtigt slukket igen, og der er ingen skader overhovedet, siger Torben Jacobsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce