Annonce
Kerteminde

Brand på Kverneland: Frivillige brandfolk reddede deres egen arbejdsplads

Fem personer blev undersøgt for røgforgiftning i forbindelse med branden på Kverneland mandag morgen. Foto: Helle Kryger
Takket være en flok snarrådige ansatte, der også er frivillige brandmænd i fritiden, slap Kverneland nådigt fra en brand i maskinafdelingen.
Annonce

Kerteminde: Der skulle ikke mere end en gnist i et udsugningsfilter til, før der mandag morgen udbrød en større brand i maskinafdelingen på Kertemindes største arbejdsplads, Kverneland.

Alarmen gik klokken 8.15, og mens brandslukningskøretøjer og politi nærmede sig Kerteminde, var en håndfuld ansatte allerede i fuld gang med at slukke ilden.

Flere af de ansatte arbejder nemlig som frivillige brandmænd i fritiden, og mens kollegerne kæmpede for at redde arbejdspladsen, kunne én af dem således hente en brandbil på stationen i Kerteminde få hundrede meter nede af vejen.

- Vi har både brandslukningsudstyr og røgdykkerudstyr på fabrikken, og vi har har brandfolk på både nat- og daghold. Vores egne folk gjorde en stor indsats, men der skulle meget vand til at slukke ilden, så da brandvæsnet kom, fik vi den slukket, fortæller Poul Henrik Jørgensen, der er fabriksdirektør på Kverneland.

Politi og brandslukningskøretøjer rykkede mandag morgen til Kerteminde, hvor der var brand på Kverneland. Foto: Helle Kryger
Annonce

Ved at installere brandbeskyttelse

Direktøren kan i øvrigt fortælle, at virksomheden netop er ved at få installeret brandbeskyttelse.

- Vi var faktisk i gang med at få det installeret, men det blev ikke helt færdigt i fredags, så det er lidt surt show det her.

Branden opstod i forbindelse med svejsning, hvor en vildfaren gnist blev fanget i et filter i et udsugningsanlæg. Ingen personer kom til skade ved branden. Fem ansatte blev dog for en sikkerheds skyld tjekket for røgforgiftning.

Der er endnu intet overblik over de materielle skader.

Foto: Helle Kryger
Foto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce