Annonce
Nyborg

Brand på kemivirksomhed er stadig en gåde

Tirsdag klokken cirka 12.20 udbrød der en kraftig brand på Fortum i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Fortum i Nyborg bekræfter nu, at der tirsdag udbrød brand i palletank, og at branden udviklede røg, som kan være farlig for mennesker. Men situationen er under kontrol, forsikrer produktionschef.
Annonce

Nyborg: Det var en palletank med flydende kemiaffald, som tirsdag brød i brand på Fortum - det tidligere Kommunekemi - i Nyborg.

Det oplyser kommunikationsansvarlig Jesper Hansen overfor Fyens Stiftstidende. Han bekræfter også, at røgen fra branden potentielt set kan være giftig og dermed farlig for mennesker. Af samme årsag har politiet bedt beboerne i området om at holde sig indendøre og lukke vinduerne.

- Situationen lige nu er, at politi og beredskab fortsat er hos os, og at de tilser, at branden ikke ulmer op. Derudover kan jeg bekræfte, at ingen personer er kommet til skade, og at der er kontrol over situationen, siger han.

Samme melding kommer fra Lars Hedegaard, der er produktiondirektør på Fortum.

- Branden er slukket, men vi køler ned på systemet med brandvæsenets hjælp. Vi kan stadig ikke komme helt på stedet. Derfor kan vi heller ikke udtale os om brandårsagen på nuværende tidspunkt, siger direktøren, der forventer, at der går endnu et par timer, før man kan udtale sig om de nærmere deltaljer omkring branden.


Situationen lige nu er, at politi og beredskab fortsat er hos os, og at de tilser, at branden ikke ulmer op.

Jesper Hansen, Fortum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

Otterup fjernede al tvivl

Annonce