Annonce
Assens

Brand i silo på emballagefabrik for anden gang på to år: - Den her brand er den voldsomste

Der udbrød brand i en silo ved Koppenbjerg Emballage omkring klokken 10 torsdag formiddag.

Koppenbjerg: Torsdag formiddag udbrød der brand i en silo fyldt med træspåner ved Koppenbjerg Emballage på Assensvej, der producerer træemballage.

Administrerende direktør Peter Rosendahl oplyser, at træspånerne i siloen er restmateriale fra emballagefabrikken, der blandt andet bliver brugt til at varme virksomhedens bygninger op.

Han fortæller, at branden er opstået på samme måde, som en brand i februar i 2019 i samme silo.

Annonce

- Der er nogle gløder fra pillefyret, der er gået retur ind til siloen. Selvom der er sat noget ekstra slukningsudstyr på rørene fra fyret til siloen, så har det ikke virket. Der er kommet vand ud, men det har ikke været nok, siger Peter Rosendahl.

Der er derfor hverken varme eller internet på virksomheden på grund af branden. Peter Rosendahl forventer dog, at man efter nogle dage vil have gang i varmen igen.

Spåner deponeres

Beredskab Fyn var over middag fortsat i gang med et efterslukningsarbejde, fortæller direktøren.

- Brandvæsenet har taget alle spånerne ud med en stor gummiged. De er i gang med at fylde container nummer to nu, og den tredje står og venter. Siloen har været en to-tredjedel fyldt, så det er rigtig meget, og det er tre store høje containere, der kan blive fyldt op.

- De er kommet ned i bunden af siloen, men når de tager spåner ud, så er der stadig lidt gløder i, så de er i gang med lidt efterslukning. Og der er et par brandfolk på vej op i toppen, fordi der er noget røgudvikling deroppe. Jeg kan også se, at der sidder en masse brandhæmmende materiale deroppe, der er smeltet, siger Peter Rosendahl.

Han fortæller, at spånerne alle bliver sendt til deponering, da de ikke kan genbruges, fordi der er blevet brugt noget sæbe til at slukke gløderne.

Branden på Koppenbjerg Emballage var begrænset til siloen. Foto: Local Eyes
Annonce

Voldsom brand

Peter Rosendahl fortæller, at torsdagens brand har været voldsom.

- Der har i alt været brand herude fire-fem gange, og den her er den voldsomste brand. Det har stået og glødet, og lige pludselig er der kommet luft til, så der er gået brand i det. Der er nogle luger på siden af siloen, der er blevet blæst op. Så det har været meget kraftigt denne gang og meget større end sidst (i 2019, red.), siger direktøren.


Der har i alt været brand herude fire-fem gange, og den her er den voldsomste brand.

Peter Rosendahl, administrerende direktør


Han fortæller, at det ikke er Koppenbjerg Emballage, der ejer siloen, og det er derfor ikke Koppenbjerg Emballage, der skal stå for at reparere skaderne.

Peter Rosendahl har været administrerende direktør på Koppenbjerg Emballage siden 1. januar 2016. Arkivfoto: Kim Rune

- Men der skal laves noget. Det har jeg ikke forstand på, men der må være nogen, der ved noget om pillefyr, som ved, hvordan man sikrer, at gløderne ikke løber baglæns. Så vi skal have kontaktet nogen, der kan lave det bedre, end dem, der lavede det sidst, siger Peter Rosendahl.

Direktøren siger, at det nok vil koste 'en ordentlig pose penge' at ordne siloens skader.

Annonce

Påvirker ikke arbejdet

Den administrerende direktør fortæller, at der lige nu arbejdes på en nødløsning, så virksomheden igen kan komme i gang med deres savmaskiner.

Der var sidst brand på Koppenbjerg Emballage i februar 2019. Dengang var det også i siloen, der var udbrudt brand. Arkivfoto: Kim Rune

- Vi sømmer stadig paller og kasser, så vores to sømanlæg kører stadig. Så det er ikke noget, der vil påvirke produktionen og leveringstiden væsentligt. Det vigtigste er, at der ikke er nogen, der er kommet til skade, siger Peter Rosendahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce