Annonce
Nyborg

Brand i kolonihavehuse: Politiet har løsladt 51-årig mistænkt mand

Den 51-årige mand, som søndag sidst på eftermiddagen blev anholdt efter den fjerde brand i Nyborg, er mandag blevet løsladt efter afhøring. Foto: Carsten Olsen
Fyns Politi har mandag eftermiddag løsladt en 51-årig mand, som søndag blev sigtet for brandstiftelse i forbindelse med brand ved havekolonihus i Nyborg.

Den 51-årige mand, som Fyns Politi søndag sidst på eftermiddagen anholdt og sigtede for brandstiftelse i Nyborg, er mandag over middag blevet løsladt.

Det fremgår af et tweet fra Fyns Politi.

Manden blev anholdt søndag klokken 16.58 i forbindelse med efterforskningen af en mistænkelig brand, som fandt sted i Havekolonien Grejsdalen i Nyborg. Omkring klokken 15 var der blevet sat ild til en dør til et sideskur til et havekolonihus, og det var dermed den fjerde påsatte brand inden for tre dage i Nyborg.

Natten til fredag skete der tre påsatte brande inden for fire timer, heraf også én af dem i Havekolonien Grejsdalen, og alle tre inden for en radius på bare 400 meter.

Med søndagens brand var politiet massivt til stede omkring brandstedet, som ligger afsides i havekolonien, og hvor gerningsmanden eller -mændene nemt har kunnet komme til og fra uden at blive set.

Det var i forbindelse med efterforskningen søndag, at den 51-årige blev antruffet i nærheden af brandstedet, men tilsyneladende har der ikke været grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør, siden han er blevet løsladt.

- Vedkommende er blevet afhørt, og mistankegrundlaget er ikke tilstrækkeligt, hvorfor der ikke vil ske fremstilling i sagen. Da der pågår en igangværende efterforskning, har Fyns Politi ikke yderligere kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Allerede søndag aften bekræftede Fyns Politi, at den 51-årige mand kun var sigtet for brandstiftelsen søndag, og ikke også de tre tidligere brande natten til fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

112

Tyv stjal værktøj

Annonce