Annonce
Nyborg

Brand i kolonihave var formentlig påsat

Haveforeningens formand Benny Thomsen har svært ved at forstå, hvordan nogen kan få sig selv til at sætte ild til foreningens pavillon. Foto: Kasper Riggelsen
Sent tirsdag aften udbrød der brand i Haveforeningen Skovly. Det gik ud over en fælles pavillon, som bruges i forbindelse med petanque og sommerhygge. Foreningens formand ærgrer sig.

Nyborg: - Det er godt nok en lille verden, man lever i, når man kan finde på sådan noget.

Formanden i Haveforeningen Skovly i Nyborg, Benny Thomsen, har ikke meget til overs for den eller de personer, der sent tirsdag aften satte ild til foreningens fælles pavillon.

Personligt er han i hvert fald overbevist om, at branden var påsat.

- Der er godt nok trukket strøm ud til pavillonen, men jeg kan ikke se, at det har haft noget at sige overhovedet. Og der er ingen personer, som har haft noget at gøre derude, siger formanden, der ærgrer sig.

- Jeg synes, det er frygteligt, at nogen kan få sig selv til at ødelægge noget, der er til glæde for mange, sukker han ved synet af de forkullede planker.

Branden er opstået på pavillonens bagside og har lavet et hul, så man kan se lige igennem. Størstedelen af konstruktionen er dog intakt.

Ifølge Peter Krogh Frausing, der er journaliststuderende ved SDU, var det en hundelufter, som meldte branden til politiet ved klokken 21.21. Han var selv til stede cirka to minutter senere og talte i den forbindelse med to naboer fra villakvarteret.

Onsdag morgen blev haveforeningens formand ringet op med beskeden om, hvad der var sket. Formanden oplyser til Fyens Stiftstidende, at foreningen heldigvis er forsikret.

Det er ikke mere end et par dage siden, at der blev sat nye vinduer i fælleshuset ved siden af. Også det var en forsikringssag, efter at der tidligere i år blev begået indbrud i fælleshuset - i øvrigt samme aften, som Danmark vandt VM i håndbold. Men derudover er det efterhånden flere år siden, at foreningens har været plaget af indbrud, brand eller hærværk, fortæller han.

Annonce
En journaliststuderende var til stede, da brandfolkene ankom til kolonihaven. Foto: Peter Krogh Frausing
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce