Annonce
112

Brand i Gelsted hurtigt under kontrol: Frygt for spredning fik beredskab til at rykke massivt ud

Klokken 11 tirsdag måtte både brandvæsen og politi afsted til Gelsted, hvor der var opstået en mindre brand hos virksomheden Nordic Overfladebehandling på Galvanovænget 6. Foto: Mia Harm Madsen
Det tog Trekantbrand mindre end en time at få branden på Nordic Overfladebehandling tirsdag formiddag under kontrol.

Gelsted: En brand hos Nordic Overfladebehandling (NOF) på Galvanovænget 6 i Gelsted gav anledning til hylende sirener fra både politi- og brandbiler i den vestfynske stationsby tirsdag formiddag.

Trekantbrand sendte ni mand i fem køretøjer fra stationerne i Middelfart og Ejby, da alarmen gik klokken 11.01. Og det tog mandskabet mindre end en time at få ilden, der var opstået i et udsugningsanlæg, under kontrol.

Operationsleder fra Trekantbrand Bo Gøgsig oplyser, at ingen personer er kommet til skade under branden, de materielle skader er desuden begrænsede.

Medejer af NOF, Jørgen Pedersen, fortæller, at branden startede i noget slibestøv under loftet.

To medarbejdere, som stod og arbejdede i virksomhedens store hal, opdagede røgudvikling og et rødglødende rør under loftet og kontaktede straks Jørgen Pedersen, som gik i gang med en pulverslukker, indtil brandvæsnet ankom kort efter.

- Det kunne være meget værre, selv om det stadig er noget lort, siger han.

Kort efter klokken 12 er brandvæsnet ved at pakke sammen og gør klar til at forlade stedet igen. Der har ifølge medejeren aldrig været åben ild, men frygten for, at branden ville nå at få fat i tagkonstruktionen fik beredskabet til at rykke massivt og hurtigt ud.

Annonce
Klokken 11 måtte både brandvæsen og politi afsted til Gelsted, hvor der var opstået en mindre brand hos virksomheden Nordic Overfladebehandling på Galvanovænget 6. Foto: Mia Harm Madsen
Klokken 11 måtte både brandvæsen og politi afsted til Gelsted, hvor der var opstået en mindre brand hos virksomheden Nordic Overfladebehandling på Galvanovænget 6. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce