Annonce
112

Brand i Falsled Kro: Personale og gæster slukkede ilden i fællesskab

Takket være personale og gæster lykkedes det allerede inden brandmandskabets ankomst at få slukket ilden i en skorsten på Falsled Kro. Foto: Torsten Cilleborg
Med en stige, haveslanger og pulverslukker lykkedes det for personalet og gæsterne at få slukket skorstensbrand i Falsled Kro, inden brandvæsenet nåede frem.

Fyn: Takket være en hurtig indsats fra både personale og gæster lykkedes det søndag eftermiddag at forhindre en større katastrofal brand på Falsled Kro på Sydvestfyn.

Med haveslanger, stige og pulverslukkere lykkedes det at begrænse en skorstensbrand i den flere hundrede år gamle stråtækte bindingsværkskro så meget, at da brandfolk nåede frem var ilden stort set slukket. Kroen er et kendt navn på den danske restaurantscene, og i februar havde mange forventet, at den skulle have haft en af de eftertragtede Michelinstjerner.

Med meldingen om brand i den gamle kro rykkede brandmandskab fra Faaborg, Glamsbjerg og Assens af sted, mange med tanke på, hvad der har overgået andre legendariske steder i landet, blandt andet Svinkløv Badehotel i Nordjylland, som i 2016 brændte helt ned til grunden.

Annonce
Henrik Lindekilde, indsatsleder i Beredskab Fyn, havde frygtet det værste, da han og brandmandskabet blev kaldt til brand i den flere hundrede år gamle Falsled Kro. Foto: Torsten Cilleborg

- Det var med hjertet længere oppe i halsen end sædvanligt, da vi hørte, der var tale om Falsled Kro, erkender Henrik Lindekilde, indsatsleder i Beredskab Fyn.

Skorsten i køkkenet

Eftersom personale og gæster allerede havde været i gang med at slukke ilden i skorstenen var den værste frygt ovre, da brandfolkene gik i gang med deres arbejde, og den ekstra tankvogn fra Assens blev der ikke brug for.

Ilden var opstået i en skorsten, som bruges under madlavning i køkkenet på kroen, og der bliver næppe brug for yderligere brandundersøgelser.

- Det kunne være gået grueligt galt med det gamle stråtag, men heldigvis endte det godt. Vi har lukket sagen, fordi der ikke er noget mistænkeligt ved den. Det er, hvad der kan ske i en skorsten, siger Kenneth Taanquist, vagtchef i Fyns Politi.

Selv om ilden var slukket rev brandfolkene alligevel nogle kvadratmeter stråtag op på kroen for at være sikker på, at der ikke var noget, som lå og ulmede.

Køkkenet og skorstenen ligger ikke sammen med de 20 værelser på kroen, og branden får derfor ikke konsekvenser for gæsterne. Derfor bliver der heller ikke tale om, at de skal indkvarteres andre steder.

Annonce

Ingen Michelinstjerne

Kroens historie går tilbage til 1500-tallet, og i 1744 blev den tildelt titlen som Kongelig privilegeret gæstgiveri, da grev Reventlow fik bevilling til at brygge brændevin og holde værtshus på kroen.

I 1970'erne satte køkkenchefen Michel Michaud Falsled Kro på landkortet med fransk gastronomi. Han tog i 1976 til Kong Hans i København, og herefter overtog Jean Lieffroy køkkenet, som han forfinede yderligere i 37 år som køkkenchef.

Med stigen kunne personale og gæster selv begynde slukningen af ilden i skorstenen. Foto: Torsten Cilleborg

I februar i år mente mange, at restauranten blev snydt for en Michelinstjerne ved årets uddeling. Der var opbygget en større forventning, efter at Michelin havde lagt billeder fra kroen på sociale medier op til uddelingen.

- At der ikke var en stjerne i posen til Falsled Kro denne gang kommer bag på mig Faktisk er det svært at komme i tanke om et mere Michelin-agtigt sted end Falsled Kro, skrev Søren Frank, mad- og vinredaktør i Berlingske Tidende.Det var med hjertet længere oppe i halsen end sædvanligt, da vi hørte, der var tale om Falsled Kro.

Henrik Lindekilde, indsatsleder, Beredskab Fyn.
Annonce
Odense For abonnenter

Vera og Gurlis drøm lever: Kæmpe interesse for nyt seniorbofællesskab med elbil og lader til fri afbenyttelse

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Slut med røde, orange og gule lande: Fynsk rejsebureau melder om alt udsolgt i efterårsferien

Erhverv For abonnenter

250 arbejdspladser på vej til lille Rørup: Lokale havde luret, at noget stort var på vej - Poul fik manet det i jorden

Sport

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Faaborg-Midtfyn

De har hele tiden haft Danmarks bedste saunaudsigt: Nu har Faaborg også Nordeuropas flotteste sauna

Odense

- Det har været utroligt hårdt, men nu bliver det godt igen. Optimisme ved indvielsesfesten for Benedikts Plads

Assens For abonnenter

250 arbejdspladser er på vej, efter landmanden Søren har solgt sin mark: - Det skaber noget liv i vores lokalområde

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Kerteminde

Slut med gravstene på strandene: Pårørende kan hente dem hos kommunen

Danmark For abonnenter

Danske Peter bor i Kongsberg: Cykler forbi gerningsmandens hjem hver dag på vej til arbejde

Kultur

To forskellige koncerter på Dexter med fynsk popsanger: Toornburg kom skævt fra land

Kerteminde For abonnenter

Kerteminde Kommune vil sælge endnu en grund på havnen: - Vi har aldrig lagt skjul på, vi gerne vil købe vores grund

Faaborg-Midtfyn

Synes du, Tulipbygningen skal rives ned? Vil bruge en million på undersøgelser - men så er det også sidste chance

Annonce