Annonce
Assens

Brand i Aarup: Sprang fra 2. sal

Aarup: Ifølge vagthavende ved Fyns Politi gik det hen og blev temmelig højdramatisk, da brandvæsenet klokken 18:05 onsdag aften blev kaldt ud til en brand på Stationsvej i Aarup.

Der var tale om en etageejendom, hvor der var ild i opgangen. Da brandvæsenet kom frem, var det derfor ikke muligt for to beboere på 2. sal at komme ud af det brændende hus, og derfor kunne en vis panik let have spredt sig, hvis ikke det havde været for nogle snarrådige, lokale folk. De sørgede for at hente nogle madrasser, som de lagde til rette under huset, hvorefter de to sidste beboere sprang ud. Uden at komme yderligere til skade.

Ilden blev kort efter slukket, men hvordan den er opstået i opgangen, er Fyns Politi meget interesseret i at finde ud af. De nærmere undersøgelser kan man dog ikke vente klar før tidligst torsdag.

Annonce
Foto: Local Eyes.
To beboere på Aarup-ejendommens øverste etage kunne glæde sig over andres snarrådighed. Foto: Local Eyes.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce