Annonce
Assens

Brand i Aarup: Sprang fra 2. sal

Aarup: Ifølge vagthavende ved Fyns Politi gik det hen og blev temmelig højdramatisk, da brandvæsenet klokken 18:05 onsdag aften blev kaldt ud til en brand på Stationsvej i Aarup.

Der var tale om en etageejendom, hvor der var ild i opgangen. Da brandvæsenet kom frem, var det derfor ikke muligt for to beboere på 2. sal at komme ud af det brændende hus, og derfor kunne en vis panik let have spredt sig, hvis ikke det havde været for nogle snarrådige, lokale folk. De sørgede for at hente nogle madrasser, som de lagde til rette under huset, hvorefter de to sidste beboere sprang ud. Uden at komme yderligere til skade.

Ilden blev kort efter slukket, men hvordan den er opstået i opgangen, er Fyns Politi meget interesseret i at finde ud af. De nærmere undersøgelser kan man dog ikke vente klar før tidligst torsdag.

Annonce
Foto: Local Eyes.
To beboere på Aarup-ejendommens øverste etage kunne glæde sig over andres snarrådighed. Foto: Local Eyes.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce