Annonce
forside

Brand er svær at slukke: Store bjerge med brændende flis skal flyttes fra fjernvarme

Hele søndag arbejdede brandfolk og Marstal Fjernvarme på at flytte det brændende flis til en nærliggende mark. Branden er selvantændt. Foto: Andrea Bisgaard
  • Lørdag morgen udbrød der brand i de store bjerge af flis, som ligger udendørs ved Marstal Fjernvarme.
  • Brandvæsenet og Marstal Fjernvarme begyndte søndag af flytte flisen til en nærliggende mark, så branden ikke udvikler sig.

Marstal: Brandfolk hele weekenden arbejdet intensivt på at slukke en brand, som er opstået i de store bjerge af flis, som ligger udendørs ved Marstal Fjernvarme.

Lørdag morgen klokken 7.30 opdagede en forbipasserende to meter høje flammer fra flisbjerget. Branden er selvantændt og skyldes formentlig, at der ligger nogle metalspåner i bunken, og at bjerget er blevet for stort, fortæller Henrik Friis, der søndag var indsatsleder.

- Når en flisbunke får en vis størrelse, kommer der så meget tryk på, at flisen til sidst har risiko for at selvantænde. Især hvis der også er metalspåner i bunken, forklarer han.

Lørdag forsøgte brandvæsenet at slukke flisbjerget, som er cirka 15 meter højt og 30 meter bredt, men bunken blev ved med at brænde. Derfor blev det besluttet, at flisen skulle fjernes fra fjernvarmeområdet.

Søndag har lastbiler med rygende flis kørt i pendulfart mellem fjernvarmeværket på Skolevej og en mark på hjørnet af Reberbanen og Knasterbjergvej, hvor flisen er blevet læsset af i mindre bunker.

- Det er ikke til at sige, hvor lang tid arbejdet vil stå på. Alt flis skal køres væk, fortæller Henrik Friis.

Annonce
Mindre bunker med ulmende flis er blevet lagt på marken på hjørnet af Reberbanen og Knasterbjergvej. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce