Annonce
Erhverv 112

Krisen kan åbne for udsalg frem til jul

Brancheforeningen Wear forventer, at mange butikker den kommende tid er tvunget til at sælge ud af deres varelager med rabat for at få noget omsætning i butikken. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Modevirksomheder og tøjbutikker er voldsomt presset, og der er udsigt til, at butikkerne i stor stil kommer til at køre med udsalg, lyder der fra tøjbutikkernes brancheforening.
Annonce

Genåbning: Mens varerne strømmede ind i butikker og de sidste nye kollektioner ankom fra Fjernøsten, forsvandt efterspørgslen, da Danmark lukkede ned.

Et økonomisk mareridt, der på den korte bane kan udløse brandudsalg i butikkerne. Sådan lyder det fra foreningen Wear, der er en del af Dansk Erhverv og brancheforening for mode- og tekstilvirksomheder.

- Det er godt for forbrugerne, når der er udsalg, men der er nogle butikker, der vil lukke. Det er jo ikke for sjov, at Tøjeksperten er gået i rekonstruktion, siger Nikolai Klausen, der er direktør i brancheorganisationen.

Annonce

Onlinepres

Samlet set omsætter tekstil- og modebranchen for cirka 20 milliarder kroner årligt i Danmark og derudover kommer eksporten. Detailhandlen beskæftiger cirka 20.000, hvoraf store dele af den har været sendt hjem, men inden for detailbranchen begynder butikkerne så småt at åbne igen, og det bliver sandsynligvis med gule udsalgsskilte.

- De mest optimistiske forestiller sig, at der bliver udsalg engang i mellem, og så er der mange, der mener, at der vil være udslag fra nu af om frem til jul. Der vil altid være én i markedet, der er nødt til at give rabat, og det sætter en kædereaktion i gang, og her skal man huske, at handlen er blevet grænseoverskridende, så når der er rabat i Tyskland, er der også rabat i Danmark, siger Nikolai Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce