x
Annonce
Indland

Bramsen: Hegn og overvågning skal hindre flere dødsulykker

Transportministeren skal svare på, hvor ofte det sker, at der kastes farlige genstande ud fra motorvejsbroer.

En 33-årig tysk kvindes død på motorvejen ved Langesøvej nær Blommenslyst får nu et politisk efterspil.

Socialdemokraterne vil have transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at undersøge, hvor ofte det sker, at der kastes livsfarlige genstande ud fra motorvejsbroer.

- Vi har de senere år flere gange set, at der bliver kastet sten og andre ting ned fra broerne. Det gør bilisterne utrygge, og derfor skal vi have en kortlægning af omfanget, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Ud over at undersøge omfanget vil partiet bruge svaret til at udpege de motorvejsbroer, som eventuelt er særligt udsatte, og derefter skal det besluttes, hvordan de kan gøres mere sikre.

- Viser det sig, at omfanget af ulykker er større end hidtil antaget, så skal vi diskutere, hvilke foranstaltninger der skal træffes.

- Det kan være højere hegn eller bedre overvågning. Søndagens ulykke endte i et decideret drab, og det skal vi tage alvorligt, siger Trine Bramsen.

Ulykken skete søndag morgen, da familien kom kørende ad den fynske motorvej mod Jylland. Kort før klokken fire blev der kastet en 30 kilo tung sten mod bilen. En mindre sten på 9,5 kilo blev også sendt i bilens retning.

Det er ifølge Fyns Politi den tungeste af stenene, der kostede kvinden livet. Hendes mand, som kørte bilen, kom alvorligt til skade, mens parrets femårige barn slap med skrammer.

Søndag afviste Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at en løsning er at skærpe sikkerheden på motorvejene.

- Det er svært at gardere sig imod idioter. Skal vi sikre vores trafikale infrastruktur, vil det koste rigtig mange penge og give en falsk tryghed, lød det.

Men det svar er ikke tilfredsstillende, siger Trine Bramsen.

- Det er ikke godt nok at sige, at det her drejer sig om dumhed, og at der ikke kan gøres noget. Det er for slapt at acceptere, at bilisterne skal køre rundt og være bange for, at der kommer noget flyvende ned mod dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce