Annonce
Indland

Bramsen: Hegn og overvågning skal hindre flere dødsulykker

Transportministeren skal svare på, hvor ofte det sker, at der kastes farlige genstande ud fra motorvejsbroer.

En 33-årig tysk kvindes død på motorvejen ved Langesøvej nær Blommenslyst får nu et politisk efterspil.

Socialdemokraterne vil have transportminister Hans Christian Schmidt (V) til at undersøge, hvor ofte det sker, at der kastes livsfarlige genstande ud fra motorvejsbroer.

- Vi har de senere år flere gange set, at der bliver kastet sten og andre ting ned fra broerne. Det gør bilisterne utrygge, og derfor skal vi have en kortlægning af omfanget, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

Ud over at undersøge omfanget vil partiet bruge svaret til at udpege de motorvejsbroer, som eventuelt er særligt udsatte, og derefter skal det besluttes, hvordan de kan gøres mere sikre.

- Viser det sig, at omfanget af ulykker er større end hidtil antaget, så skal vi diskutere, hvilke foranstaltninger der skal træffes.

- Det kan være højere hegn eller bedre overvågning. Søndagens ulykke endte i et decideret drab, og det skal vi tage alvorligt, siger Trine Bramsen.

Ulykken skete søndag morgen, da familien kom kørende ad den fynske motorvej mod Jylland. Kort før klokken fire blev der kastet en 30 kilo tung sten mod bilen. En mindre sten på 9,5 kilo blev også sendt i bilens retning.

Det er ifølge Fyns Politi den tungeste af stenene, der kostede kvinden livet. Hendes mand, som kørte bilen, kom alvorligt til skade, mens parrets femårige barn slap med skrammer.

Søndag afviste Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, at en løsning er at skærpe sikkerheden på motorvejene.

- Det er svært at gardere sig imod idioter. Skal vi sikre vores trafikale infrastruktur, vil det koste rigtig mange penge og give en falsk tryghed, lød det.

Men det svar er ikke tilfredsstillende, siger Trine Bramsen.

- Det er ikke godt nok at sige, at det her drejer sig om dumhed, og at der ikke kan gøres noget. Det er for slapt at acceptere, at bilisterne skal køre rundt og være bange for, at der kommer noget flyvende ned mod dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce