Annonce
Sport

Braithwaite og Leganes får ny træner efter skrækstime

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter tre nederlag i træk i Primera Division har den spanske fodboldklub Leganes valgt at skifte træneren ud.

Den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite og Leganes er uden sejr i de første ni kampe i den bedste spanske fodboldrække.

Det blev mandag aften for meget for ledelsen i Leganes, som valgte at stoppe samarbejdet med cheftræner Mauricio Pellegrino med øjeblikkelig virkning.

- Leganes og Mauricio Pellegrino er blevet enige om at stoppe samarbejdet, skriver klubben på sin hjemmeside og tilføjer:

- Den argentinske træner, som i sidste sæson sørgede for, at klubben bevarede sin status i den bedste række, vil ikke stå i spidsen for holdet i den næste kamp mod Mallorca.

Som midlertidig løsning har Leganes besluttet, at reserveholdstrænerne Luis Cembranos og Carlos Martinez overtager styringen med førsteholdet i de kommende træninger.

Leganes er placeret på sidstepladsen i Primera Division med sølle to point efter ni kampe.

Braithwaite og holdkammeraterne lagde ud med at tabe de første fire ligakampe.

Herefter blev det lidt bedre med to uafgjorte resultater, men i de seneste tre kampe er det blevet til nederlag til Granada, Levante og senest Getafe.

Leganes er dermed det eneste af 20 hold, der fortsat ikke har vundet en eneste ligakamp i denne sæson.

/ritzau/

Annonce
Læs om Leganes'' trænerbeslutning på klubbens hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce