x
Annonce
Sport

Braithwaite kan El Clasico-debutere blandt slagne kæmper

Albert Gea/Reuters
Hverken Real Madrid eller Barcelona præsterer stort for tiden, men de er stadig i intens mesterskabsduel.

Som to gamle, slagne boksere i kamp står Real Madrid og FC Barcelona ude i tovene og slår konstant forbi hinanden forud for søndagens El Clasico-brag i Madrid.

Annonce

Ingen kan slå den anden ud trods gentagne åbninger.

Under normale omstændigheder var den ene på randen af knockout, men ingen af dem præsterer på vanligt niveau, og derfor lever kampen om mesterskabet i bedste velgående. Om end den er uskøn.

I og med at udfordrerne til mastodonterne ikke er i nærheden af de to, er det fortsat en kamp om titlen, som danske Martin Braithwaite kan få en rolle i.

- Det er et titelræs mellem to vingeskudte ænder. Begge er dårlige for tiden, det er realiteten, siger den tidligere Real Madrid-angriber og -direktør Jorge Valdano til mediet Onda Cero.

Barcelona har vundet fire af de seneste fem mesterskaber og Real Madrid et enkelt. De fem titler er vundet med et pointgennemsnit på 91,6 point.

Lige nu fører Barcelona ligaen med 55 point. Real Madrid har to færre. Hvis førstnævnte vinder sine 13 resterende ligakampe, når man op på 94 point.

Formkurven taget i betragtning virker det utænkeligt, at der ikke kommer flere pointtab.

Samtidig skal Barcelona score 3,3 mål i snit per kamp og Real Madrid hele fire mål per kamp i snit for at nå gennemsnittet for de to holds respektive scoringsfrekvens fra de seneste fem sæsoner.

Både tallene og spillet på banen afslører, at holdene er et godt stykke fra vanligt niveau. Begge kommer ligeledes til kampen på bagkant af halv- eller helsløje europæiske præstationer. Meget er på spil. Vinderen lægger sig i front.

Selv om det er to hold langt fra topform, så kan Martin Braithwaite debutere i en af klodens største fodboldkampe på Bernabeu i Madrid.

- Det bliver en utrolig oplevelse. Det er den vigtigste kamp, og alle følger med, siger Braithwaite til Barcelonas hjemmeside.

Og specielt ét opgør mellem de to storklubber står klart i danskerens hukommelse.

- Jeg husker Ronaldinho, som var ekstraordinær. Jeg husker tydeligt kampen, hvor han gik forbi flere af sine modstandere, scorede og hele stadion klappede af ham, siger Braithwaite om 3-0-kampen fra 2005.

Kampen mellem de to ærkefjender fløjtes i gang klokken 21 søndag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce