Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brahetrolleborg klar til kæmpe festival for friluftsfolket

De fleste dage ånder der fred og ro omkring Brahetrolleborg Gods og den majestætiske Brahetrolleborg Kirke. Men i weekenden 2. til 4. august bliver der kæmpe rykind, når op mod 20.000 gæster forventes til jagt- og outdoormesse. Arkivfoto: Niels Mogensen Svalebøg
Brahetrolleborg Game Fair bliver 2.-4. august den hidtil største messe for jagt, fiskeri og outdoor i Danmark - målet er 18.000-20.000 gæster over tre dage.
Annonce

Brahetrolleborg: På Brahetrolleborg Slot er slutspurten gået ind i forberedelserne til Brahetrolleborg Game Fair, der bliver den største og mest ambitiøse outdoor-messe/festival, der nogensinde er afholdt i Danmark.

Messen afvikles fra den 2. til 4. august, og programmet afslører, at det nærmest bliver med oplevelsesgaranti, uanset hvordan man i øvrigt har det med jagt, fiskeri og andre outdoor-aktiviteter.

Arrangørerne har lagt sig i selen for at ramme et så bredt publikum som muligt, så alle får en god dag. Så mens børnene laver pizza over bål eller fisker efter ørreder i en af dammene, kan de voksne gå til foredrag eller for eksempel afprøve de nyeste jagtvåben på skydebanen. Og hvis fruerne synes, det bliver lidt for meget med alt den larm, kan de sive over i ladyloungen i slotsgården, hvor man i relativ ro kan fordybe sig i nogle gode magasiner, drikke en kop kaffe, ja sågar få en skønhedsbehandling.

Som service for de mere kulturinteresserede har messen allieret sig med Øhavsmuseet og den lokale præst Ole Buhl, der i kirken og på guidede ture vil stå for formidlingen af Brahetrolleborgs historie.

- Tanken er, at selvom man ikke er interesseret i jagt, fiskeri og outdoor, så er der alligevel noget at komme efter. Vi tilstræber, at alle kan sig selv i nogle af aktiviteterne, og at familierne kan være sammen om at være på messe, men eventuelt deler sig op undervejs, fortæller Catharina Reventlow-Mourier, der ejer Brahetrolleborg Gods.

Programmet

Se hele programmet for Brahetrolleborg Game Fair på www.btgf.dk/.

Entrébilletten for voksne koster i forsalg 105 kroner - 125 kroner ved indgangen.

Børn fra 10-15 år koster 50 kroner i forsalg - 60 kroner ved indgangen.

Børn under 10 år kommer gratis ind.

Partoutkort for alle tre dage koster 250 kroner i forsalg - 300 kroner ved indgangen.

Annonce

Lars i Hollywood

Hun er i bogstaveligste forstand gået all in i forsøget på at skabe en unik event. Hele slottet - et område på 150 hektar - er inddraget til de mange aktiviteter, og ordet messe er langtfra dækkende.

Brahetrolleborg Game Fair kommer selvfølgelig til at have et område med klassiske messestande (130 stk.), hvor forhandlere af våben, fiskegrej, jagtrejser og lignende demonstrerer og sælger deres varer.

Men det bliver også så meget mere end det. Det bliver en outdoor-festival - et Heartland for folk med gummistøvler.

Heartland-referencen er mest tydelig, når det kommer til de mange foredrag og talks, der over de tre dage vil blive afviklet i foredragssalen. Programmet er spækket med foredrag, der spænder fra det virkelig, virkelig nørdede som en diskussion om, hvorvidt langdistanceskydning har noget med jagt at gøre, til en paneldebat, hvor tv-manden og naturelskeren Sebastian Klein vil diskuterer skarv- og sælproblematikker med repræsentanter for fiskere og jægere.

Og mange vil sikkert ind og høre et foredrag med bueskytten Lars Andersen, der er lidt af en troldmand, når det gælder bueskydning. Hans youtube-videoer, hvor han demonstrerer sine exceptionelle evner med bue og pil, er vist over 51 millioner gange. Lars Andersen vil blandt andet fortælle om sine oplevelser i Hollywood, hvor han har undervist de store stjerner i, hvordan man håndterer bue og pil.

Annonce

Stort rovfugleshow

Brahetrolleborg Game Fair vil også samle nogle af landets dygtigste bueskytter og jagthundeførere. For eksempel vil Jægerforbundet holde forbundsmesterskab i jagtbueskydning, og på vådområdet nord for slottet vil der alle dage foregå forskellige konkurrencer for jagthunde. Der er sågar en international jagthundekonkurrence - en landsholdskamp for jagthunde (retrievere), hvor publikum kan sidde på en tribune og følge hundenes og jægernes arbejde.

Konkurrencen har deltagere fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Schweiz.

Har man sin egen hund med, bliver der også baner, hvor man kan teste dens evner af, når det gælder jagtfærdigheder.

Som barn kan man næste ikke undgå at finde noget, der er sjovt. Der bliver mulighed for en køretur på en atv-bane, at skyde med bue og pil, lave mad over bål, fiske i dammen - hvor der er sat ørreder ud - og så kan man opleve et spektakulært rovfugleshow med Samsø Falkecenter.

Ingen behøver at gå sulte eller tørstige hjem. I catering-området vil en række dygtige kokke producere lækker mad med afsæt i vildt og fisk. Det bliver streetfoodstyle med fokus på lokale råvarer. Og som prikken over i'et har messen fået produceret sin helt egen øl. "Muddy Boots" hedder den selvfølgelig - en frisk sommerøl fremstillet på Indslev Bryggeri - med noter af grape og fyrrenåle.

Catharina Reventlow-Mourier går all inn på at skabe en outdoormesse, der er kommet for at blive. Foto: Bent Warncke
Annonce

Forventer 20.000 gæster

I England er der en lang og stor tradition for Game Faires, og de trækker hundredetusindvis af gæster. Helt så mange forventer Catharina Reventlow-Mourier ikke i Korinth.

- Vi har et gæt på 18.000-20.000 gæster. Vi har lænet os op af, at outdoor-messen i Odense havde 16.000 besøgende sidste år. Vi kan tilbyde noget andet, end de kan i messehallerne, og så har vi nogle navne, nogle aktiviteter og nogle faciliteter, der burde kunne trække folk til langvejs fra, siger Catharina Reventlow-Mourier.

For dem, der har planer om at tilbringe flere dage på messen, er der etableret pop-up-campingplads i samarbejde med Faaborg Camping.

Vejret kan selvfølgelig blive en afgørende faktor for, hvor mange, der dukker op, men en væsentlig del af publikum vil være outdoor-mennesker, der er vant til at klæde sig på efter forholdene, vurderer Catharina Reventlow-Mourier.

- Vi håber selvfølgelig på tørvejr, men vi har ikke noget, der skal aflyses, hvis det bliver dårligt vejr. Det kører, som det gør, siger hun.

Og hun kan allerede nu love, at der kommer en Brahetrolleborg Game Fair igen om to år.

- Grunden til, at vi har turdet gå ind i det, var at vi havde opbakningen fra mange af de store mærker. Det vi kan fornemme er, at rigtig mange i branchen har hungret efter en messe i det her format. Der er store udgifter forbundet med det, og derfor har vi også givet hinanden håndslag på, at det her ikke er en engangs-forestilling. Vi er nødt til at høste frugten af det på et senere tidspunkt, forklarer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce