Annonce
Middelfart

BR lukker ved årsskiftet: Det bliver ingen leg at leje tomt lokale ud

Algade 71 ejes af de to brødre, Søren og Claus Høyer, gennem deres fælles selskab Melfar Invest A/S. Foto: Mia Harm Madsen

Middelfart: Det bliver formentlig ingen leg at leje det tomme butikslokale ud, når legetøjsgiganten Top-Toy 31. december lukker sin BR-butik i Middelfart. Det vurderer Søren Høyer, der har Algade 71, hvor BR har holdt til i mere end 20 år.

- Der er jo desværre en del tomme butikslejemål i byen for tiden, så vi har da ingen forventning om, at folk står i kø for at rykke ind, når BR lukker. Men vi sætter en mægler på opgaven, og så skal vi nok finde en lejer på et tidspunkt, det gjorde vi jo også med Rie K, hvor vi nu har fået en guldsmed ind, siger Søren Høyer.

Han vil ikke ud med, hvor stor huslejen på det 190 kvadratmeter store butikslokale med 90 kvadratmeter tilhørende kælder i Algade 71 er.

- Det afhænger jo i høj grad af, hvor mange ændringer af indretningen en ny lejer har behov for, siger Søren Høyer, der ærgrer sig over, at BR har sagt sit lejemål op.

- Det gør jeg ikke kun af helt egoistiske årsager, det er også drønærgerligt for det øvrige handelsliv, at en butik som BR, der trækker mange kunder til udefra, forsvinder, siger Søren Høyer.

Han har ejendommen sammen med sin bror Claus Høyer gennem deres fællesskab Melfar Invest A/S, der ejer lige i underkanten af 10 erhvervs- og boligejendomme i Middelfart by og industrikvarter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce