Annonce
Sport

Brøndby-træner vil gerne fortsætte i assistentrolle

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Trænerkabalen er ikke offentliggjort i Brøndby endnu, men Martin Retov fortsætter gerne som assistent.

Brøndby har endnu ikke offentliggjort sin cheftræner for den kommende sæson, men Martin Retov fortsætter gerne som assistent i klubben.

- Jeg kan sagtens se mig selv være assistenttræner i Brøndby i næste sæson.

- At jeg har været cheftræner i Brøndby i tre måneder giver mig en robusthed og nysgerrighed til, at jeg gerne vil være cheftræner på et tidspunkt, men det behøver slet ikke være nu, siger Martin Retov.

Han trådte til i Brøndby i februar, da klubben fyrede træner Alexander Zorniger, og dermed blev Retov opgraderet fra rollen som assistenttræner.

Lørdag kunne Retov så set sit hold vinde 2-0 ude over OB, og dermed sluttede Brøndby på fjerdepladsen i Superligaen på grund af en bedre målscore end netop OB.

Sejren sikrede Brøndby en playoffkamp mod enten Randers FC eller AGF om en billet til kvalifikationen til Europa League, alt imens har Retov ikke nogen anelse om sin fremtid.

Den nuværende træner satser dog på en hurtig afklaring.

- Jeg kan helt ærligt sige, at jeg endnu ikke ved, hvad der skal ske i fremtiden. Jeg ved heller ikke, hvornår jeg får noget af vide.

- Naturligvis håber jeg på en afklaring så hurtigt som muligt, og den må meget gerne komme i næste uge, siger Martin Retov.

Brøndbys finske forsvarsspiller Paulus Arajuuri er ikke sen til at rose den nuværende cheftræner i klubben.

- Det er ikke min beslutning, om han skal være cheftræner i klubben, men Martin Retov gør virkelig et fantastisk stykke arbejde i Brøndby.

- Vi har en god følelse på holdet, og vi nyder alle at spille fodbold, siger Arajuuri.

Brøndby spiller sæsonens sidste kamp på fredag mod enten Randers eller AGF.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce