Annonce
Sport

Brøndby trækker fra i toppen med sejr over ligarival

Lotte Troelsgaard, som her ses træne med landsholdet sidste år, scorede to mål for KoldingQ i lørdagens 5-0-sejr hjemme over B93. (Arkivfoto)

Brøndbys fodboldkvinder er fortsat ubesejrede efter lørdagens sejr over VSK Aarhus i den bedste danske række.

Et hold skiller sig ud i den bedste danske fodboldrække for kvinder.

Ubesejrede Brøndby vandt for femte gang i træk i 3F Ligaen - denne gang blev det til en hjemmesejr på 5-2 over VSK Aarhus.

Inden lørdagens spillerunde lå aarhusianerne på andenpladsen, så det var et vaskeægte topbrag.

Brøndbys Julie Tavlo-Petersson åbnede målfesten efter 20 minutter, inden et selvmål af Rikke Sevecke to minutter senere gav balance i regnskabet.

Frederikke Lindhardt bragte hjemmeholdet foran 2-1 fire minutter før pausen, og der var stadig spænding om resultatet.

I anden halvleg viste Brøndby den klasse, der havde resulteret i ni sejre i ti ligakampe inden lørdagens topopgør.

Ria Oling og Nanna Christiansen øgede til 3-1 og 4-1 efter 68 og 71 minutter.

Christina Ravn reducerede til 2-4 efter 80 minutter, men tættere på point kom udeholdet ikke.

Tre minutter senere lukkede og slukkede Brøndbys Mille Gejl til slutresultatet 5-2.

Brøndby fører rækken med 31 point efter 11 kampe, mens VSK Aarhus nu er på tredjepladsen med 24 point.

Ny på ligaens andenplads med 26 point er Fortuna Hjørring, som lørdag vandt 5-1 hjemme over Ballerup-Skovlunde.

Forsvarsspilleren Karen Holmgaard bragte Fortuna Hjørring foran 1-0 efter 11 minutter, inden udeholdets Fatima Alful fik udlignet efter lidt over en halv times spil.

I anden halvleg sørgede Sanni Franssi, Janelle Cordia samt to mål fra Caroline-Sophie Hansen dog for en sikker hjemmesejr.

Ballerup-Skovlunde er placeret på fjerdepladsen med 18 point efter 12 kampe.

Ligaens nummer fem, KoldingQ, vandt på hjemmebane med hele 5-0 over bundholdet B93.

Signe Boysen scorede de første mål for KoldingQ i første halvleg. Og i anden halvleg slog hjemmeholdet til tre gange på syv minutter.

Lotte Troelsgaard stod for to mål i det 62. og 65. minut, mens Louise Eriksen, der er lillesøster til Christian Eriksen, øgede til slutresultatet 5-0 efter 69 minutter.

KoldingQ har nu 16 point efter 10 kampe, mens B93 er bundprop med blot 2 point efter 11 kampe.

I den sidste kamp vandt OdenseQ 4-2 hjemme over Thisted.

Fynboerne er placeret på en syvendeplads med 4 point efter 12 kampe, mens Thisted har 8 point efter 12 kampe på sjettepladsen. De seks bedste hold går videre til slutspillet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce