Annonce
Sport

Brøndby-stopper er ude resten af året med knæskade

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Brøndby skal i forsøget på at vinde pokalturneringen og bronzen i Superligaen klare sig uden Joel Kabongo.

Forsvarsspilleren Joel Kabongo har revet et korsbånd over og er ude resten af kalenderåret for Brøndby. Det skriver superligaklubben på sin hjemmeside.

Skaden skete i mandagens 2-1-sejr ude over FC Midtjylland, hvor Joel Kabongo fik et vrid i knæet og måtte bæres fra banen.

En skanning har vist Kabongo har revet det forreste korsbånd over. Han vil blive opereret i starten af maj, og derefter venter en længere genoptræning.

- Da jeg landede efter duellen, kunne jeg med det samme mærke, at der var noget galt inde i knæet, fortæller Joel Kabongo til klubbens hjemmeside om situationen, hvor skaden opstod.

Brøndby forventer, at Kabongo er ude i resten af kalenderåret.

- Jeg frygtede det værste, og det er desværre blevet bekræftet. Nu venter der en lang periode på sidelinjen, og det bliver svært, for som fodboldspiller vil man godt bare spille fodbold.

- Vi har ikke haft den sæson, vi havde drømt om, og jeg ville som Brøndby-dreng gerne hjælpe med, at vi kunne slutte så godt af som muligt. Nu må jeg nøjes med at se til fra sidelinjen, siger han.

Brøndby-træner Martin Retov er ærgerlig over at se en så alvorlig skade ramme et ungt talent.

- Hvis man tager de kyniske briller på, så kommer de fleste fodboldspillere igennem en periode, hvor man er skadet, for det er et fysisk spil. Men hele klubben står bag Joel i den hårde periode, der venter ham.

- Den bliver udviklende for ham rent mentalt, for han står nu over for nogle udfordringer, han ikke har prøvet endnu i sin unge karriere som fodboldspiller, siger Retov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce