Annonce
Sport

Brøndby jagter forstærkning til det centrale forsvar

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der skal oprustes med en spiller til det centrale forsvar i Brøndby, siger sportsdirektør Ebbe Sand.

I Brøndby er sportsdirektør Ebbe Sand i fuld gang med en større plan og et puslespil forud for den kommende sæson.

Der skal handles ind i transfervinduet i løbet af sommeren, og der kigges især på forstærkning til det centrale forsvar.

Benedikt Röcker stopper efter denne sæson, mens stopperen Joel Kabongo er ude med en knæskade resten af året.

På målmandsposten er reserverne Casper Hauervig og Benjamin Bellot ude med skader, og her kan der også være et hul, der skal lukkes.

- Der er selvfølgelig nogle positioner, også i forhold til at Röcker stopper, og Hauervig og Bellot er ude på målmandssiden. Der er noget, vi skal ud og gøre.

- Röcker har været en krumtap i forsvaret. Ikke her i foråret. Men ellers. Og Joel er lige pludselig ude med en langvarig skade. Så det er åbenlyst, at vi skal have en spiller ind der, siger Ebbe Sand.

I foråret har Brøndby primært benyttet Paulus Arajuuri og Hjörtur Hermannsson i det centrale forsvar, men de kan ikke bære det alene.

- Anton Hendriksen er rykket op i januar og er også en Masterclass-spiller. Han presser hele tiden på, men det er ikke en spiller, der overtager her og nu. Men det kan han forhåbentlig gøre på sigt.

- Så det er en position, hvor vi efter sommerferien har brug for forstærkning, konstaterer Ebbe Sand.

Selv om angriberen Nikolai Laursen forlader Brøndby efter denne sæson, er Ebbe Sand ikke ved at gå i panik over situationen i offensiven.

- Nej, ikke umiddelbart. Nu har Nikolai jo ikke ligefrem været stamspiller, så det ser fornuftigt ud med de spillere, vi har. Så skal det være, hvis spillere bliver solgt, at situationen kan se anderledes ud.

- Men at Nikolai stopper, betyder ikke, at vi skal ud og gøre noget, siger Ebbe Sand.

Der kan dog komme bud på spillere, der ændrer på prioriteringen.

- Vi må se længere fremme på banen, hvad der sker, i forhold til hvad der sker den anden vej.

- Der er fokus på generelt at forstærke holdet og trimme truppen, så vi får plads til de tre unge, der kommer op, siger Ebbe Sand.

Tirsdag oplyste Brøndby, at U19-målmanden Mads Hermansen samt de offensive spillere Jesper Lindstrøm og Peter Bjur rykkes op på førsteholdet efter sommerferien i en større satsning på klubbens talenter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce