Annonce
Sport

Brøndby-direktør kræver bedre købmandskab

Brøndby-direktør Frank Buch-Andersen mener ikke, at klubben har været gode nok på transfermarkedet de seneste tre år. - Vi skal blive bedre købmænd, siger han.

SAS Liga klubben Brøndby taber penge. Mange penge. De seneste tre år har klubben måtte vise underskud, der samlet løber op på 70 millioner kroner. Alene i år forventer Brøndby et underskud på 30 millioner kroner. Det skyldes især store udgifter til nyindkøbte spillere, og det skal der gøres noget ved, mener Brøndby-direktør, Frank Buch-Andersen.

- På fodboldsiden skal vi blive bedre købmænd. Det har vi generelt ikke været de sidste par år. De sidste tre år har vi ikke været så dygtige fodboldkøbmænd, som vi historisk har været. Vi har historisk tjent rigtig mange penge på at finde dygtige talenter rundt omkring i landet, få dem til at blomstre og udvikle sig, så der lige pludselig er andre klubber, som gerne vil have rettighederne til dem, siger Frank Buch-Andersen til Politiken.

I samme periode som pengene er fosset ud af klubkassen, har Anders Bjerregaard siddet i stillingen som sportsdirektør med ansvaret for køb og salg af spillere, men Brøndby-direktøren ønsker ikke at kommentere hans indsats eller fremtid.

- Jeg har ikke tænkt mig at evaluere enkeltpersoner med dig. Vi skal lykkes i at blive bedre fodboldkøbmænd, og det kommer vi også til, siger Frank Buch-Andersen.

Anders Bjerregaard, der kontroversielt blev ansat, mens faderen Per Bjerregaard var direktør, forsvarer de tre dyre år med nødvendigheden af øjeblikkelig sportslig succes.

- Strategien var, at vi blev nødt til at investere i vores spillertrup, hvis vi ikke igen skulle blive nummer syv eller otte. Når man siger det, er man også nødt til at acceptere, at det koster penge, siger Anders Bjerregaard.

De seneste tre sæsoner er Brøndby endt på en sjette-, ottende- og tredjeplads i SAS Ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce