Annonce
Sport

Brøndby-direktør kræver bedre købmandskab

Brøndby-direktør Frank Buch-Andersen mener ikke, at klubben har været gode nok på transfermarkedet de seneste tre år. - Vi skal blive bedre købmænd, siger han.

SAS Liga klubben Brøndby taber penge. Mange penge. De seneste tre år har klubben måtte vise underskud, der samlet løber op på 70 millioner kroner. Alene i år forventer Brøndby et underskud på 30 millioner kroner. Det skyldes især store udgifter til nyindkøbte spillere, og det skal der gøres noget ved, mener Brøndby-direktør, Frank Buch-Andersen.

- På fodboldsiden skal vi blive bedre købmænd. Det har vi generelt ikke været de sidste par år. De sidste tre år har vi ikke været så dygtige fodboldkøbmænd, som vi historisk har været. Vi har historisk tjent rigtig mange penge på at finde dygtige talenter rundt omkring i landet, få dem til at blomstre og udvikle sig, så der lige pludselig er andre klubber, som gerne vil have rettighederne til dem, siger Frank Buch-Andersen til Politiken.

I samme periode som pengene er fosset ud af klubkassen, har Anders Bjerregaard siddet i stillingen som sportsdirektør med ansvaret for køb og salg af spillere, men Brøndby-direktøren ønsker ikke at kommentere hans indsats eller fremtid.

- Jeg har ikke tænkt mig at evaluere enkeltpersoner med dig. Vi skal lykkes i at blive bedre fodboldkøbmænd, og det kommer vi også til, siger Frank Buch-Andersen.

Anders Bjerregaard, der kontroversielt blev ansat, mens faderen Per Bjerregaard var direktør, forsvarer de tre dyre år med nødvendigheden af øjeblikkelig sportslig succes.

- Strategien var, at vi blev nødt til at investere i vores spillertrup, hvis vi ikke igen skulle blive nummer syv eller otte. Når man siger det, er man også nødt til at acceptere, at det koster penge, siger Anders Bjerregaard.

De seneste tre sæsoner er Brøndby endt på en sjette-, ottende- og tredjeplads i SAS Ligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce