Annonce
Sport

Brøndby besejrer FCM og sender FCK mod guldet

Brøndby vandt mandag 2-1 ude over FC Midtjylland, som dermed har 11 point op til FCK på førstepladsen.

FC Midtjylland tabte mandag med 1-2 til Brøndby i Superligaens mesterskabsspil og har dermed hele 11 point op til FC København på førstepladsen.

Inden kampen i Herning havde FC København taget en sjælden udesejr over FC Nordsjælland, og FCM får med fem runder tilbage af sæsonen særdeles svært ved at hente guldrivalernes store forspring.

FCM og FCK mødes senere i mesterskabsspillet på FC Midtjyllands hjemmebane.

Brøndbys sejr var holdets første efter fem runder af mesterskabsspillet, men det rykker ikke i tabellen, hvor Brøndby fortsat ligger nummer fem.

FCM fik en drømmestart på kampen, da Marc Dal Hende efter ti minutter scorede til 1-0 med et hovedstød tæt under mål.

Simon Hedlund fik dog udlignet bare et par minutter efter, da den hurtige svensker slap fri i FCM-feltet og efter en afretning fik sendt bolden i mål bag en sagesløs Jesper Hansen.

Trods flere pæne chancer i begge ender kom der ikke flere mål i første halvleg, hvor Brøndby undervejs måtte se to forsvarsspillere udgå med skader.

Igen fra starten af anden halvleg kom begge hold til flere gode chancer. Awer Mabil og Paul Onuachu var tættest for hjemmeholdet, mens Kamil Wilczek var nærgående for gæsterne.

Et kvarter før tid fik Jens Martin Gammelby scoret det afgørende mål, da han tog chancen fra distancen og kunne se bolden ramme en FCM-spiller og ryge hen over Jesper Hansen og i nettet.

Brøndby fik med sejren en glimrende generalprøve til pokalfinalen, hvor holdet 17. maj skal møde netop FC Midtjylland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce