Annonce
Sport

Brøndby-back: Nye forsvarsspillere er ikke en undskyldning

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Brøndbys Johan Larsson synes ikke, at nye spillere er en undskyldning for 1-3-nederlaget til Esbjerg.

I søndagens 1-3-nederlag til Esbjerg i 3F Superligaen var tre ud af de fire startere i Brøndbys forsvar nyerhvervelser.

De to spillere i midterforsvaret, Sigurd Rosted og Andreas Maxsø, har begge været i klubben under en måned, mens højrebacken Johan Larsson er kommet tilbage efter et halvt år væk fra den københavnske vestegn.

Ifølge netop Larsson tager det tid for de nye spillere at få det til at klikke på banen, men det er ikke en undskyldning for at underpræstere.

- Det tager altid tid at få spillet et forsvar sammen, men det er ikke en undskyldning at sige, at vi alle er nye, siger svenskeren.

- Vi har alle spillet fodbold i mange år. Vi skal have bedre styr på det, end vi havde imod Esbjerg.

- Forhåbentlig var kampen mod Esbjerg et bundniveau, som ikke gentager sig i denne sæson.

Brøndby er sammen med FC Nordsjælland de to hold i den nuværende top-6, der har lukket flest mål ind. Hele 16 mål har Brøndby indkasseret i de første ti spillerunder, og det er ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen ikke godt nok.

- Vi har lukket for mange mål ind. Defensiven skulle gerne blive bedre, og vi arbejder hele tiden på det, siger Niels Frederiksen.

- Det skal ikke være en undskyldning, at der er nye folk i forsvaret.

Selv om han anerkender de defensive problemer, påpeger han samtidig, at det har set godt ud i den anden ende af banen.

- Man skal også huske på, at vi var ligaens mest scorende hold inden den her runde.

- Så vi har en masse offensive kvaliteter. Mod Esbjerg fik vi bare overhovedet ikke skabt de chancer, som vi skulle skabe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce