Annonce
Sydfyn

Brændte ukrudt med gasbrænder og satte ild til haveskur: Hurtig indsats reddede parcelhus fra flammerne

Brandvæsnet måtte skynde sig at rykke ud onsdag over middag, da en brand i et skur var lige ved at brede sig til et parcelhus. Arkivfoto: Michael Bager
Ukrudtsbekæmpelse med havebrænder var nær gået galt. Der gik ild i haveskuret, og derpå slikkede flammerne op ad tagudhænget på parcelhuset ved siden af i Strandhuse. Brandvæsnet nåede dog at pøse vand på i tide.

Svendborg: I Strandhusekvarteret fik ejeren af et parcelhus sig en forskrækkelse onsdag over middag.

Under ukrudtsbekæmpelse med en gasbrænder kom man til at sætte ild til et skur på grunden. Skuret brød i brand, og helt galt var det ved at gå, da flammerne fra branden slikkede tagudhænget sultent.

Klokken 13.19 lød alarmen hos brandvæsnet, der skyndte sig til adressen i Strandhuse.

- Ilden havde så småt fået fat i tagudhænget, men det lykkedes os at slukke ilden, inden den fik rigtig fat. Men skuret er helt udbrændt, fortæller Lars Jeppesen, der er indsatsleder ved beredskabet.

Han fortæller, at det netop er sæson for denne type brande, hvor haveejere uforsigtigt brænder ukrudt af med en gasbrænder i stedet for at kaste sig ned på alle fire og hive uønsket plantevækst op med rode.

- Vi var afsted otte mand i alt for at slukke branden. Og tre køretøjer: En sprøjte, en tankvogn og så indsatslederens vogn, forklarer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bulldogs

Odense Bulldogs væk fra sidstepladsen

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce