Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brændende optakt til sidste skoledag: Gymnasiefest sendte brandfolk på natarbejde

Nattens fest var stadig synlig på det grønne areal torsdag middag. Foto: René Johansen

Ringe: Brandvæsenet blev natten til torsdag kaldt ud til gymnasiet i Ringe, hvor meldingen i første omgang lød på bygningsbrand.

Ifølge indsatsleder ved Beredskab Fyn, Kim Skovlund, viste det sig at være et brændende traktordæk bag ved gymnasiet. Her var gymnasieelever i gang med at fejre sidste skoledag.

- Om man har ville lave et bål, det ved jeg ikke, men der var ild i traktordækket, forklarer Kim Skovlund.

Brandfolkene fik hurtigt flyttet det brændende og osende dæk ud på et stykke asfalt i nærheden og slukket ilden.

- Det er ikke ret smart, og dækket lå midt mellem nylontelte. Sådan nogle telte smelter og brænder altså lynhurtigt, og der kunne ligge nogen og sove i dem, pointerer indsatslederen.

Ifølge rektor på Midtfyns Gymnasium, Søren Hvarregaard, var der tale om et uheld.

- Vi har tradition for, eleverne overnatter her inden sidste skoledag. Som jeg har hørt det, satte man en grill ind i traktordækket for at få læ, og så gik det galt. Det er ikke noget, som vi gør mere ved, siger Søren Hvarregaard.

Brandvæsenet blev kaldt ud ved 1.30-tiden, og det var eleverne selv, der alarmerede beredskabet.

Annonce
Brandvæsenet måtte natten til torsdag ud for at slukke ilden i et traktordæk. Foto: René Johansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce