Annonce
Faaborg-Midtfyn

Brændende optakt til sidste skoledag: Gymnasiefest sendte brandfolk på natarbejde

Nattens fest var stadig synlig på det grønne areal torsdag middag. Foto: René Johansen

Ringe: Brandvæsenet blev natten til torsdag kaldt ud til gymnasiet i Ringe, hvor meldingen i første omgang lød på bygningsbrand.

Ifølge indsatsleder ved Beredskab Fyn, Kim Skovlund, viste det sig at være et brændende traktordæk bag ved gymnasiet. Her var gymnasieelever i gang med at fejre sidste skoledag.

- Om man har ville lave et bål, det ved jeg ikke, men der var ild i traktordækket, forklarer Kim Skovlund.

Brandfolkene fik hurtigt flyttet det brændende og osende dæk ud på et stykke asfalt i nærheden og slukket ilden.

- Det er ikke ret smart, og dækket lå midt mellem nylontelte. Sådan nogle telte smelter og brænder altså lynhurtigt, og der kunne ligge nogen og sove i dem, pointerer indsatslederen.

Ifølge rektor på Midtfyns Gymnasium, Søren Hvarregaard, var der tale om et uheld.

- Vi har tradition for, eleverne overnatter her inden sidste skoledag. Som jeg har hørt det, satte man en grill ind i traktordækket for at få læ, og så gik det galt. Det er ikke noget, som vi gør mere ved, siger Søren Hvarregaard.

Brandvæsenet blev kaldt ud ved 1.30-tiden, og det var eleverne selv, der alarmerede beredskabet.

Annonce
Brandvæsenet måtte natten til torsdag ud for at slukke ilden i et traktordæk. Foto: René Johansen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce