Annonce
Odense

Boye og Møller til kaffe hos transportministeren

Anker Boye (S) mødte transportminister Henrik Dam Kristensen (S), da ministeren for nylig var i Odense for at se på gasbiler. Også ved den anledning vendte borgmesteren letbanens finansiering med ministeren.

Tirsdag vil transportminister Henrik Dam Kristensen (S) igen blive mindet om, at Odense forventer et statsligt tilskud til en letbane.

Odense: Måske ikke hånd i hånd, mens så skulder ved skulder, vil Odense-borgmester Anker Boye (S) og rådmand Steen Møller (K) tirsdag aflægge transportminister Henrik Dam Kristensen (S) besøg.

Igen er Odenses letbaneplaner, der pt. ikke er skaffet finansiering til, på dagsordenen.

- Jeg vil fortælle transportministern om den sammenhæng vores planer for letbanen har for trafikken til og fra bl.a. det nye universitetshospital. Og den sammenhæng letbanen skaber til både motorvej og jernbane. Og om det afgørende i at staten støtter op om den odenseanske letbane på samme måde som den århusianske, siger Steen Møller forud for mødet.

Ingen check med hjem

Dog er der ingen forventning om, at få den eftertragtede check med et statsligt bidrag til Odenses i alt 1,8 milliard kroner dyre letbaneprojekt med hjem fra mødet.

- Ha, ha. Nej, penge i den størrelsesorden uddeles i trafikforlig ikke af transportministre, siger Steen Møller, der også har et andet vigtigt punkt, han og Anker Boye skal have drøftet med ministeren.

- Motorvejsafkørslen, der skal binde Munkebjergvejens forlængelse sammen med motorvejen. Det er afgørende for regionen, at afkørslen kan bruges i byggeperioden (når nyt OUH skal bygges, red), og derfor skal byggeriet i gang.

- Odense Byråd har i december færdigplanlagt og besluttet vejens forløb, og vi har fundet pengene til at anlægge den, så vi mangler sådan set blot, at staten finder pengene til afkørslen. Her vil jeg i øvrigt orientere ministeren om, at vi valgte den afkørsel, der er billigst for staten, siger Steen Møller.

Det har ikke været muligt at træffe Anker Boye for en kommentar forud for mødet med ministeren.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce