Annonce
Læserbrev

Botilbud. Undskyldning for kritisabel ledelse

Læserbrev: En tragisk hændelse afslører en endog meget kritisabel ledelse i Ældre- og Handicap Forvaltningen. Hændelsens baggrund var fejlbehandling af en kvinde på Botilbuddet Fangelvej, der ulykkeligvis endte med kvindens død. Omstændighederne på det medicinske område har jeg ikke faglig viden til at kommentere. Men forløbet af den kritisable ledelse fortjener et par ord.

Efter dødsfaldet blev fire medarbejdere varslet fyret, tre af dem er nu fyret, og yderlige mindst otte medarbejdere kaldt til tjenstlige samtaler efterfulgt af advarsler, der er skridtet før en fyring. Hvordan kan en så stor del af personalet gøre noget forkert, uden at ledelsen er involveret. Hvad laver ledelsen? Der bliver i sagen brugt ord som "anden kultur" om personalet, udtalt af ældrechef Kim Bøg-Jensen. Hvad betyder en anden kultur? Er det et moderne lederudtryk? Der dækker over hvad?

Involverede fagforeninger tager naturligvis afstand fra kommunens manglende ledelse og vasken hænder. Regionsformanden for Ergoterapeut-foreningen Anna-Maria Laustsen er særdeles kritisk over for Odense Kommunes håndtering af sagen. "Der er noget fuldstændigt skævt i forhold til, hvordan Odense Kommune placerer et ansvar hos medarbejderne". Dette sammenholdt med lederen i denne avis "Chefer har et ansvar", gør det helt uforståeligt, at rådmanden for Ældre- og Handicap, Søren Windell, kan udtale "Det er stort set alle medarbejdere, der ikke har reageret".

En rådmand skal ikke beskytte sine ledere ved at give medarbejderne hele skylden, læs ansvaret. Rådmand Søren Windell burde i stedet have trådt i karakter og vist sig som chefen, der påtager sig det ansvar, posten giver. Have undersøgt sagen til bunds og ikke spørge ræven, om den havde set efter hønsene. I stedet beskylder han sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke for at tage medarbejdernes synspunkt. Hvor er problemet, ministeren tager jo dermed ansvar?

En ledelse, der bør evalueres af rette vedkommende. Ikke mindst, når rådmanden selv siger, han også er personaleansvarlig. Om ikke direkte. Medarbejderne har krav på at vide, hvor rådmanden står i forhold til dem. En uforbeholden undskyldning fra rådmand Søren Windell kunne være første skridt. En anden måde at gøre det på.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense fik ret. Der er for få politifolk

1995 Den omstridte EU-kommissær Ritt Bjerregård (S) er nu direkte i strid med den danske regering. Det ventes, at hun vil meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun agter at beholde sin ministerpension på 166.000 kroner årligt. I forvejen modtager hun 1,3 millioner lavt beskattede kroner i kommissærløn. Statsminister Poul Nyrup (S) tilkendegav ellers klart, at Ritt Bjerregaard bør følge de foregående kommissærers eksempel og give affald på pensionen. I Socialdemokratiet frygter man, at alt andet vil kunne udløse et offentligt stormløb – også mod statsministeren som ansvarlig for hendes udnævnelse. Et nej til at droppe pensionen risikerer at trække tæppet væk under hende i dansk politik. 1970 Odense fik ret. Der er for få politifolk at sætte ind i kampen mod den voldsomme stigning i kriminaliteten. En undersøgelse foretaget af medarbejdere fra Rigspolitiet i København, slår fast, at der intet er i vejen med effektiviteten hos kriminalpolitiet i Odense. - Tværtimod har vi konstateret, at kriminalpolitiet og ordenspolitiet har fundet frem til en fortræffelig form for samarbejde, som nu vil blive kopieret i andre byer, udtaler undersøgelsens leder, kriminalkommissær Arne Pedersen, København. Han skønner, at kriminalpolitiet i Odense har behov for at få tilført fire-fem mand, hvilket må glæde politimester Jens Lønborg, der hidtil forgæves har anmodet om en udvidelse af politistyrken. 1945 Efter hvad Fyens Stiftstidende erfarer, er samtlige ledere af gas- og elektricitetsværker i hele landet kaldt til møde i handelsministeriets en af de første dage i denne uge. Man regner med, at det kan blive nødvendigt at stille dele af den katastrofeplan, der for længst er udarbejdet, i funktion. Hvor store indskrænkninger, der kan blive tale om, er det på nuværende tidspunkt umuligt at sige noget om. Man kan forvente, at de foranstaltninger, der træffes, vil få betydning ikke blot for det almindelige forbrug af gas og elektricitet, men også industri og håndværk samt trafikken vil blive berørt. For trafikkens vedkommende er det sandsynligt, at det vil komme til at gå ud over lokale damptog på søndage.

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];