Annonce
Nyborg

Bosætning: Forkæl børnefamilierne

Ann Helene Nielsen er tilbage i hjembyen Nyborg efter en årrække i hovedstaden. Hun mener, kommunen skal satse på den basale service over for pendler-familier, hvis man skal trække nye beboere til. Foto: Kim Rune

Borger: Hvis kommunen skal tiltrække nye borgere bør man satse på at bedre service, så pendlerfamilier kan får dagligdagen til at hænge sammen.

Nyborg: Det er godt nok at slå på tromme for Nyborgs levende kulturarv, centrale placering og alt det der. Men hvis kommunen vil have succes med at trække flere borgere - og ikke mindst flere pendler-familier - skal byens grundlæggende service være i orden.

Nyborg Byråd vedtager i aften en ny bosætningsstrategi. Det lyder lidt langhåret og smager en del af varm luft, og det er da heller ikke lykkedes at rejse en folkelig debat om hvordan vi trækker flere indbyggere til.

En enkelt borger har dog gjort sig den ulejlighed at give sin mening til kende. Det er Ann Helene Nielsen, Martinus Rasmussensgade, og hun forsøger at trække diskussionen ned på et mere praktisk og jordnært plan. Børnehaver, vuggestuer, busser og så videre skal være indrettet, så en pendlerfamilie kan få dagligdagen til at hænge sammen, siger hun:

- Jeg synes ikke, kommunens service i dag er sat op til at hjælpe en pendlerfamilie, siger Ann Helene Nielsen, der flyttede til Nyborg sammen med sin mand og deres tre børn i sommeren 2015.

Hun arbejder selv i Nyborg, mens hendes mand pendler til arbejde i København.

- Med de lukketider, der er i de kommunale institutioner, er det i hvert fald helt umuligt at tiltrække en børnefamilie, hvor begge forældre pendler. Jeg ved godt, at institutionen Skovbrynet har et særligt tilbud, når det gælder åbningstider, men det er jo en privat institution. Der er ingen kommunale vuggestuer i Nyborg, som har åbent sent, og også i dagplejen er det svært at hente sin børn meget sent.

Bosætning

Nyborg Byråd ventes i aften at vedtage en bosætningsstrategi. Altså en politik for, hvordan kommunen fremover kan tiltrække tilflyttere.Strategien har været i offentlig høring, og der var indkaldt til borgermøde om emnet.

Borgerne har imidlertid ikke haft den store interesse for det noget ukonkrete emne.

Ud over Ann Helene Nielsen har én anden borger skrevet et indlæg. Det er formanden for Det Radikale Venstre, Niels Monberg, der især slog på bedre cykelstier og elcykler som redskab til at binde områderne uden for de større byer sammen.

Borgermødet først i oktober måtte aflyses, fordi kun to borgere havde meldt sig til.

Cykelstier og busser

I sit brev til kommunen nævner hun en række punkter, som hun mener er basale for en pendlerfamilies hverdag: Det er børnepasning, sammenhængen mellem fritid og skole for de lidt større børn, infrastruktur ? altså spørgsmålet om, hvordan børnene kan komme sikkert rundt i byen og endelig bolig-økonomien. Altså hvad er skatten, og er der ro omkring udgifter til varme og så videre.

- Jeg er ikke uenig i de fire overskrifter Nyborg Kommune har valgt at fokusere på. Men jeg siger bare, at de basale forhold for pendlerfamilierne er meget vigtige, sige Ann Helene Nielsen, der også mener, at hvis kommunen får den basale service overfor pendlere på plads, så kan man bruge det i en kommende markedsføring for kommunen.

De fire punkter, kommunen har sat som overskrifter i kampen om tilflyttere er: Den levende kulturarv, en placering centralt i landet, et varieret udbud af boliger i naturskønne omgivelser og lokalområder, der er kendetegnet ved tryghed og fællesskab.

I sin indspark i debatten kommer Ann Helene Nielsen også med en række konkrete forslag: Fjern den ekstra betaling for SFO i fire uger i juli, fleksible åbningstider i daginstitutioner og få lukkedage, sørg for at infrastrukturen hænger sammen og sørg for sikre cykelstier.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Fyn

Følg med her: Landevej spærret

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bolsjekogeri i ekstase over kæmpeordre: - Jeg synes, det var helt naturligt at støtte en ny butik

Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Faaborg-Midtfyn

Gylle endte i have efter læk fra tankbil: - Vi kan ikke gøre andet end at begrænse skaden

Kerteminde For abonnenter

Allan mister nattesøvn over endnu et tyveri: - Det påvirker mig indeni

Nyborg

Smugkig i den nye Superbrugsen: Måske Fyns største slagter og en afdeling med tøj gemmer sig i den gamle Kvickly

Assens For abonnenter

Niclas sad fast i et stort mørkt hul, men viser nu vejen for andre: - Jeg vidste ikke, hvor livet skulle føre mig hen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Navne

Fynske dødsfald

Erhverv

Slut med fedtede fingre: Her er de først på Fyn med ny pantmaskine, der kan tage 100 dåser og flasker på én gang

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Fyn

Stor mangel på ambulancereddere: Odense er hårdest ramt

Odense For abonnenter

Tomatrester og tydeligt snavs af ældre dato: Pizzeria får sur smiley

Faaborg-Midtfyn

Danmarks hotteste sportsgren - nu også i Faaborg: Så er der padel!

Annonce