Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bortvising: Gymnasieelever fik karantæne efter dårlig opførsel

Gymnasiet bortviste to elever for uacceptabel adfærd i Spanien. Arkivfoto

Faaborg: To elever fra Faaborg Gymnasium gjorde sig temmelig uheldigt bemærket, da deres 2. g. klasse i uge 41 var på studietur til Malaga i Spanien. Det fremgår af skolens nyhedsbrev.

Eleverne var privat indkvarteret, og de to elever overholdt blandt andet ikke nogle af de mødetider, der var aftalt med lærerne. Det lykkedes dem også at ankomme så sent til hjemturen, at klassekammerater og lærere nåede at blive temmelig nervøse i lufthavnen. Den slags opførsel tolererer gymnasiet naturligvis ikke, og sanktionen, da de kom hjem, var tre dages bortvisning fra skolen. For at tænke sig om, som vicerektor Jesper Hasager Jensen forklarer det.

- Men den værste straf for dem var, at deres klassekammerater blev ret sure på dem. Det har de selv forklaret, siger han.

Blandt eleverne har der verseret rygter om, at der også var indtagelse af stoffer indblandet i deres adfærd. Det har skolen ikke kunnet få bekræftet, siger vicerektoren.

- Rygtet har vi også hørt, men der foreligger ingen indrømmelse om det. Vi kan ikke sanktionere på rygter, så sanktionen gives, fordi de ikke overholdt skolens regler, siger Jesper Hasager Jensen.

De to elever er desuden forment adgang til skolens fester resten af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce