Annonce
Indland

Borgmestre støtter brokamp

Borgmester i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V) (til højre), vil gerne have gjort det billigere at passere bommen på Storebælt og støtter dannelsen af en Storebæltskomité. Nyborg-borgmester Kenneth Muhs (til venstre) drøfter sagen i dag sammen med de øvrige fynske borgmestre.

Jyske og sjællandske borgmestre bakker Fynsk Erhverv op i dannelse af Storebæltskomité

Borgmestrene i Billund, Sorø og Slagelse er begejstrede for oprettelsen af en national Storebæltskomité, der skal kæmpe for billigere passage af Storebælt.

- Lavere takster vil gøre det lettere at skabe arbejdspladser for vores virksomheder, der transporterer varer over bæltet eller skal konkurrere om ordrer. Også en turistattraktion som Legoland vil have glæde af lavere brotakst, siger borgmester i Billund Kommune, Ib Kristensen (V).

Som omtalt i Fyens Stiftstidende i går er det Fynsk Erhverv, der arbejder på at danne en bredt sammensat national komité med fremtrædende personer fra erhvervslivet, vidensinstitutioner, politikere og andre med interesse i at gøre det billigere at køre over Storebæltsbroen.

Og reaktionen fra de tre borgmestre, som Fyens Stiftstidende har kontaktet, er en opadvendt tommelfinger. Borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (K), peger på, at flere af kommunens virksomheder mangler arbejdskraft.

- Derfor vil vi meget gerne kunne tiltrække arbejdskraft fra Fyn, men det bremser den høje afgift på Storebælt, siger han.

Han erkender, at prisen for i bil at pendle over broen blev sat kraftigt ned fra årsskiftet. En pendler, der hver dag krydser broen for at arbejde på den anden side, sparer cirka 40 procent i forhold til prisen i 2015.

- Men det er stadig for dyrt, og taksterne bør generelt sættes ned for at binde landsdelene bedre sammen, siger Gert Jørgensen.

Ja til at deltage i komité

Sorø Byråd har tidligere vedtaget en vækststrategi, hvor billigere brotakst netop indgår. Gert Jørgensen håber nu, at en Storebæltskomité kan få broafgiften på den nationale dagsorden. Derfor vil han se positiv på en henvendelse om at deltage i komitéen.

Det samme vil borgmestren i Slagelse Kommune, Stén Knuth. Allerede da han i går hørte nyheden om dannelsen af en Storebæltskomité tog han kontakt til det kommunale erhvervscenter.

- Der kunne også være nogle af vores virksomheder, der kunne have interesse i at gå med, siger han.

De tre borgmestre er især harme over, at betalingen for at køre over Storebælt bruges til andre formål end udgifter forbundet med broen. Ni milliarder går til infrastrukturprojekter andre steder i landet, og Folketinget har tidligere trukket penge ud af broen for at skaffe midler til en vækstpakke og senest et politiforlig.

- Det er den pengemaskine, der skal sættes en stopper for, så gælden på broen kan afvikles hurtigst muligt, og taksterne sat ned, siger Stén Knuth.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Navne For abonnenter

Bent og Ingelise sagde farvel til livet samme dag - Bent var i mange år manden bag Blumøllers udvikling

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce