Annonce
Indland

Borgmestre: - Intet er helligt

Regeringens nye sparekrav kommer i en tid, hvor de fynske kommuner i for­vejen bokser med at finde tunge besparelser her og nu. Så der skal tænkes kreativt. - Hvis ikke den øvelse lykkes, risikerer Svendborg Kommune at gå fallit eller at blive sat under administration, siger borgmester Curt Sørensen (S) (billedet).

Regeringens bebudede besparelser kommer til at række dybt ned i kommunekasserne

Skoler og børnehaver må lukke, det bliver dyrere at gå til fodbold eller musik, og problembørn trækkes ind i folkeskolen, fordi der ikke er råd til specialtilbud.

Alt er i spil, når de fynske kommuner skal spare knap 320 millioner kroner over de næste tre år.

Står det til regeringen, skal kommunerne spare fire milliarder fra 2011 til 2013. I runde tal betyder det 700 færre fynske skolelærere, hjemmehjælpere og andre kommunalt ansatte.

Regeringens nye sparekrav kommer i en tid, hvor de fynske kommuner i for­vejen bokser med at finde tunge besparelser her og nu. Så der skal tænkes kreativt.

- Hvis ikke den øvelse lykkes, risikerer Svendborg Kommune at gå fallit eller at blive sat under administration, siger borgmester Curt Sørensen (S).

I Nordfyns Kommune er borgmester Morten Andersen (V) klar til at gå helt nye veje, for at børn og ældre ikke skal spares helt i knæ:

- Vi bliver nødt til at spørge os selv, om det fortsat er en kommunal opgave at give tilskud til idrætsforeninger og andre fritidsaktiviteter, og vi må overveje at lægge skoler og børnehaver sammen, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce