Annonce
Sydfyn

Borgmestervelkomst på havnen i Rudkøbing

Nyt liv i Rudkøbing Havn - hele to færger mandag formiddag, Ærøxpressens første prøve-anløb i Rudkøbing. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Når Ærøexpressen søndag den 8. december kl. cirka 9.20 anløber Rudkøbing på sin første ordinære sejlads, bliver færgen budt velkommen af borgmester og turist- og erhvervsdirektør
Annonce

RUDKØBING: Ærøexpressens første ordinære tur fra Marstal til Rudkøbing bliver med afgang fra Marstal søndag morgen og ankomst i Rudkøbing cirka 9.20, som der står i fartplanen.

Her vil færgen og de marstallere, der har taget turen til Langeland, blive budt velkommen med taler fra borgmester Tonni Hansen (SF) og turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsøe, og mon ikke en del langelændere finder vej til begivenheden og vil supplere de to repræsentanter i en velkomstkomité?

I Rudkøbing Handelsstandforening har man haft flere overvejelser om, hvordan man bedst kunne tage imod færgen fra Marstal. Man har blandt andet forsøgt at komme til at ramme den første ankomst af færgen, så det kunne kombineres med et af de mange arrangementer, handelstanden har i december, men det er ikke lykkedes, forklarer formanden for foreningen, Tom Rene.

- Vi regnede først med, at det kunne passe med den 30. november som var den første dato, der blev meldt ud. Siden håbede vi så, færgen kunne ramme by-night den 6. december, men det er heller ikke lykkedes. Vi kan ikke forvente, at de handlende holder ekstraordinært åbent den 8. december, når der er så mange andre ting, de skal holde særligt åbent til i denne måned, siger Tom Rene.

- Det er enkelte kædeforretninger, der holder åbent, men det gør de under alle omstændigheder, siger han.

- Vi har i stedet budt ærøboerne velkommen med en annonce i Ærø Ugeavis, hvor vi fortæller om de mange ting, der sker i Rudkøbing i december, og vi glæder os til, at færgen kommer, det kommer helt sikkert til at få en positiv betydning, siger han.

Hos værtshuset Kasket Karl ser indehaver Pernille Pryds frem til, at færgen kommer. Værtshuset har været stærkt aktivt i arbejdet for at tegne aktier i færgen, og indehaverne Pernille og Torben Pryds står sammen med gæsterne for 32 aktier a 1000 kr.

- Vi har naturligvis åbent, og vi ved, at de kommer nogle marstallere forbi på søndag. Vi har inviteret de af vores gæster, der har været med til at bidrage til at købe aktier med på en tur til Marstal den 29. december, hvor vi giver frokost i Marstal. Vi bliver i alt 46 personer, fortæller Pernille Pryds, der dermed kommer til at optage mere end halvdelen af pladserne på færgen på den afgang.

Også Superbrugsen i Rudkøbing har købt en pæn portion aktier i Ærøexpressen, fortæller uddeler Kim Behnfeldt Jensen.

- Vi har købt aktier for 25000 kr og det er sådan set ikke, fordi jeg tror, det får stor indflydelse på handlen i Superbrugsen. Hverken marstallere eller de cykelturister, der får gavn af, at der nu er nem adgang til Ærø og videre i øhavet, vil købe meget ind i brugsen. Men jeg tror, at det vil betyde noget for andre forretninger som tøjforretninger, boghandlen og for tandlægen, og det kan få betydning for at de ansatte der, som vil handle mere i brugsen, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce