Annonce
Odense

Borgmesterskifte: Anker Boye stopper til nytår

Det bliver til 19 år som borgmester i Odense for Anker Boye (S). Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Odenses borgmester træder næsten øjeblikkeligt tilbage og overlader ansvaret for byen til Peter Rahbæk Juel fra nytår.

Annonce

Odenses borgmester gennem 19 år, Anker Boye (S), overlader styrepinden for Fyns hovedby til sit partis lokale kronprins, Peter Rahbæk Juel, fra januar 2017.

I et eksklusivt interview med Fyens.dk fortæller Anker Boye, at tidspunktet for hans beslutning hænger sammen med, at arbejdet med at udvikle byen ikke længere kan stoppes. Samtidig glæder han sig over udsigten til mere velfærd som afkast af den samlede skattestigning på én procent, som et flertal i byrådet for nylig indgik forlig om.

- Sammen med et flertal i byrådet har jeg sat et skib i søen, der sejler. Transformationen af byen og dens finansiering er på plads, så jeg føler, jeg kan tillade mig at stoppe nu. Jeg efterlader ikke en bunke regninger i skuffen, siger Anker Boye.

- Jeg er stolt af min by og synes, jeg kan mærke, at dens borgere igen er ved at få det på samme måde, og jeg begynder at kunne se, hvor arbejdet med at ændre byen fysisk og mentalt bærer hen.

Boyes beslutning om at gå betyder, at næste byrådsmøde onsdag 14. december bliver hans sidste som borgmester.

Transformationen af byen og dens finansiering er på plads, så jeg føler, jeg kan tillade mig at stoppe nu. Jeg efterlader ikke en bunke regninger i skuffen.

Anker Boye, socialdemokratisk borgmester i Odense.

Annonce

Langsom nedtrapning

Anker Boye lægger ikke skjul på, at han helt bevidst har valgt at trappe langsomt ud af arbejdslivet frem for at stoppe fra den ene dag til den anden. Han fylder 67 år til februar og har været medlem af Odense Byråd siden 1994. Inden da havde han siddet i 13 år som valgt i en faglig organisation.

Anker Boye strøg direkte ind som borgmester og afløser for Verner Dalskov, da han første gang stillede op til byrådet i 1993. Han har været borgmester lige siden, kun afbrudt af perioden 2006-2009, hvor Jan Boye (K) var borgmester i Odense, mens Anker Boye bestred posten som rådmand for By- og Kulturforvaltningen.

- Det har været et spændende og hektisk liv og meget anderledes end de flestes, og der er ingen tvivl om, at det bliver meget stille, når jeg ikke længere er borgmester, siger Anker Boye.

Helt praktisk betyder hans beslutning om at stoppe som borgmester, at byrådets flertal på næste byrådsmøde omkonstituerer sig. Herefter bytter Anker Boye plads med sin afløser, Peter Rahbæk Juel. En ændring, der vil træde i kraft fra årsskiftet.

Annonce

Afløser fik besked

I slutningen af januar i år varslede Anker Boye, at han ikke ville stille op for Socialdemokratiet i forbindelse med det kommende kommunalvalg 21. november 2017. For to uger siden informerede han Peter Rahbæk Juel om sin beslutning om at trække sig et år før valget.

Peter Rahbæk Juel har for længst fået Socialdemokratiets opbakning som partiets nye borgmesterkandidat. Tidligere på året fik det 39-årige nuværende medlem af By- og Kulturudvalget, som har erfaring fra rådmandsposter i to af kommunens forvaltninger, samtlige socialdemokratiske kredses opbakning.

Læs et stort, eksklusivt interview med Anker Boye her (betalt indhold).

Annonce

Se tv-interview med Anker Boye

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce