Annonce
Nyborg

Borgmesterkandidater i skarp duel om friplejehjem: - Det er en falliterklæring, at vi ikke kan klare det selv

De lange sagsbehandlingstider på hjælpemidler var et af de punkter, som deltagerne til tirsdagens topmøde gerne ville vide mere om. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Det var meget begrænset, hvad Socialdemokratiets Sonja Marie Jensen og Venstres Kenneth Muhs kunne blive enige om, når det kommer til Nyborgs kommende friplejehjem. En ting stod dog klart: Begge parter var stolte af kommunens medarbejdere på området.

Nyborg: Det frie valg, når det kommer til plejehjemspladser i Nyborg, er en god idé.

Så langt er borgmester Kenneth Muhs (V) og borgmesterkandidat Sonja Marie Jensen (S) enige. Men der stopper enigheden mellem de to parter så.

Det stod klart efter tirsdagens Café Stiften topmøde arrangeret af Fyens Stiftstidende på Nyborg Gymnasium, hvor godt 80 borgere var samlet til livlig debat mellem de to parter.

Annonce

Her skulle vælgerne blive klogere på, hvad de egentlig kan forvente af de to kandidater, som til november skal konkurrere om, hvem der skal have borgmesterkæden lagt om halsen.

Undervejs stod det klart, at der faktisk var flere ting, som de to parter var enige om. Der blev både diskuteret cykelstier, lange sagsbehandlingstider på hjælpemidler og tiltrækning af indbyggere til kommunen.

Men én ting, som de to parter absolut ikke var enige om, var, hvorvidt det er en god idé, at et privat friplejehjem kommer til byen.

En vigtig snak

I marts kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at AP Ejendomme, der er en del af AP Pension, i samarbejde med Danske Diakonhjem og totalentreprenøren 5E Byg havde udset sig Strandhøjen i Nyborg som placering til et nyt friplejehjem med 67 friplejeboliger.

Og det var det friplejehjem, som borger Erik Press på tirsdagens møde gerne ville vide, hvorfor Socialdemokraterne synes er en dårlig idé for kommunen.


Det er en stor falliterklæring, at en privat virksomhed løser en kommunal opgave

Sonja Marie Jensen, formand for Socialdemokratiet


Selv om Kenneth Muhs' førsteudfordrer, Sonja Marie Jensen (S), ikke ville gå med på Erik Press' udtalelse om, at Socialdemokratiet skulle have udtrykt, at det var en dårlig idé, var der alligevel en skepsis at spore i stemmen på borgmesterkandidaten, da snakken faldt på det kommende friplejehjem.

- Jeg synes, at det er fint med et friplejehjem, men jeg synes også, at det er trist, at den eneste grund til, at de vælger at placere sig i Nyborg, er fordi vores belægningsgrad i kommunen er så lav. Vi er nødt til at tage en snak om, om vores ældre bliver for længe i eget hjem.

- Det er en stor falliterklæring, at en privat virksomhed løser en kommunal opgave. Vi har nogle rigtige dygtige medarbejdere i den her kommune, som løser den her opgave med tårnhøj tilfredshed. Så skal vi ikke klappe af, at en privat virksomhed vil løse det for os, når vi ikke selv kan finde ud af det, lød det fra Sonja Marie Jensen.

Godt 80 borgere var mødt op til livlig debat på Nyborg Gymnasium tirsdag aften, hvor Kenneth Muhs og Sonja Marie Jensen skulle gøre vælgerne klogere på deres politik. Foto: Louise Holmgaard Nielsen

Og selv om Kenneth Muhs kun kunne give Sonja Marie Jensen ret i, at kommunens medarbejdere gør et godt stykke arbejde, lagde han vægt på, at det i høj grad er samtalen med de ældre borgere, der skal fokuseres på.

- Vi bliver nødt til at snakke med de ældre om, hvorvidt de ønsker at blive i eget hjem eller ej. Hvis der er en større tryghed for dem i at blive boende derhjemme, skal vi lytte til det. Selv om vi har en lav belægningsgrad, så har vi de pladser, der skal til, når friplejehjemmet kommer, så jeg synes, det er en forkert velkomst at give dem ved at sige, de kommer for at suge penge ud af kommunen, lød det fra borgmesteren.

Annonce

Endnu bedre pleje

Sonja Marie Jensen mente dog ikke, at en samtale med de ældre borgere ville være tilstrækkeligt til at løse den udfordring, hun mener, kommunen står over for.

Står det til Socialdemokratiet, skal politikerne kigge nærmere på, om man fører den rette politik på området.

- Folk, der gerne vil blive i eget hjem, skal selvfølgelig have lov til det, men når vi kan se, hvor glade vores ældre borgere er for at bo på plejecentre, og hvor dygtige vores medarbejdere er, synes jeg, det er smadderærgerligt, at vi får endnu en konkurrent til at rekruttere vores medarbejdere.

- Jeg siger ikke, vi skal åbne 100 nye pladser i morgen, men det er vores opgave at sørge for det bedst mulige tilbud på den offentlige side, så det skal vi have en snak om.

Og det ville Kenneth Muhs godt give hende ret i.

- Vi skal absolut arbejde videre med at gøre vores del af ældreplejen endnu bedre, men et friplejehjem er ikke ensbetydende med, at vi ikke gør det godt i kommunens pleje - det gør vi.

Det vigtigste er, at vi skal have de pladser, der er behov for, og det har vi. Vi skal have et godt tilbud til borgerne - og det kan også være på et friplejehjem, lød det fra Kenneths Muhs. Foto: Louise Holmgaard Nielsen.

- Undersøgelsen, som er lavet på ældreområdet, er jeg stolt af. Den viser, at vi gør det godt på rigtig mange punkter. Det vigtigste er, at vi skal have de pladser, der er behov for, og det har vi. Vi skal have et godt tilbud til borgerne - og det kan også være på et friplejehjem.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce