Annonce
Nordfyn

Stemmesluger bliver ny frontfigur

Helle Waagner (tv) og Kasper Solberg (th) i samtale under Valgfolkefesten på Otterup Geværfabrik. Foto: Michael Bager
42-årige Kasper Solberg afløser Helle Waagner som socialdemokratisk gruppeformand. Han stillede op til kommunalbestyrelsen for første gang og kom ind med over 559 personlige stemmer.

Nordfyn: Helle Waagner er fortid som frontfigur for Socialdemokratiet i Nordfyns Kommune. Frem i forreste linje træder i stedet Kasper Solberg.

Han stillede op for første gang og med 559 personlige stemmer fik han et så stærkt valg, at de socialdemokratiske medlemmer af kommunalbestyrelsen peger på ham som ny gruppeformand.

Det er jeg selvfølgelig taknemmelig og ydmyg over. Samtidig er jeg klar over, at det er en opgave, som kræver en masse timers arbejde. Vi vandt jo ikke valget, som vi havde håbet på. Derfor skal vi nu have samlet organisationen frem mod valget i 2025.

Kasper Solberg, ny gruppeformand for Socialdemokratiet

- Det er jeg selvfølgelig taknemmelig og ydmyg over. Samtidig er jeg klar over, at det er en opgave, som kræver en masse timers arbejde. Vi vandt jo ikke valget, som vi havde håbet på. Derfor skal vi nu have samlet organisationen frem mod valget i 2025. Det bliver en lang proces, hvor vi de kommende år skal positionere os med socialdemokratiske mærkesager, siger Kasper Solberg og tilføjer:

Annonce

- Det har så været drøftet, hvordan vi gør det bedst muligt, og der endte man så med at pege på mig. Jeg er sikker på, at det også var blevet godt med Helle. Ligesom det er sikkert, at ingen kan lykkes alene. Det gør vi kun, hvis vi gør det sammen.

Personlige stemmer

Ved det netop overstående valg var Helle Waagner borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, der endte med at få syv mandater. Samme antal som for fire år siden. Selv fik hun 1088 personlige stemmer. Hvilket var over en tredobling i forhold til sidst, hvor hun fik 277, men stadig 500 færre stemmer end Kim Johansen fik for fire år siden, da han skulle forsøge at kæmpe med Morten Andersen om borgmesterposten.

Umiddelbart efter valget sagde Helle Waagner, at hun ikke var afvisende over for at fortsætte som gruppeformand, men hun endte med ikke at stille op, fortæller hun. Brikkerne i konstitueringen er i stedet faldet således ud, at hun bliver formand for Arbejdsmarkedsudvalget og samtidig ny anden viceborgmester.

- Det glæder jeg mig rigtig meget til, og jeg på ingen måde skuffet, understreger hun.

Annonce

Grønt område

I kraft af hvervet som gruppeformand indtræder Kasper Solberg også som næstformand i Økonomiudvalget.

- Foruden en stærk markering på socialdemokratiske værdier, ønsker gruppen blandt andet at markere sig på det grønne område sammen med Radikale og SF. Det er nu, der skal sættes ind for at trække kommunen i en grøn retning og binde os på både miljø- og klimamål, siger han.

Den socialdemokratiske gruppe består desuden af Dorte Schmidt, Gert Rasmussen, Brian Lebæk, Idrees Haider og Johnny Kristensen.

Det er en tradition, at den socialdemokratiske gruppeformand også kommer til at stå i spidsen for partiet i den næste valgkamp. Til det siger Kasper Solberg, at spidskandidaten først vælges undervejs i valgperioden, når der er urafstemning.

- Men det er klart, at jeg får en fremtrædende rolle i kraft af min plads i Økonomiudvalget i tegne en linje, der forhåbentlig om fire år kan sikre os borgmesterposten.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce