Annonce
Debat

Borgmesterkandidat: - Vi må håbe, at toget stadig kører, når nye byggegrunde er klar til at blive solgt

Poul Erik Svendsen er tidligere i år gået på pension efter 46 år på Aarupskolen. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang

Assens Kommune er i gang med at udarbejde en ny bosætningsstrategi. Den skal gerne bestå af andet, end at nu skal vi tale kommunen op. Selvfølgelig skal vi det, og det er ikke svært, men det skal ikke bruges til, at vi ikke ser realiteterne i øjnene og gør noget ved det.

Kommunalpolitik handler om at prioritere de midler, vi har - også når der ikke er så mange, som vi kunne ønske. Fordelingen vil altid være et politisk ansvar.

Vi skal forbedre vores økonomiske råderum, og det gøres ved at få flere til at vælge at flytte til kommunen. Lige nu på landsplan er mindre kommuner i nærheden af store byer begunstiget af en tendens, der handler om at familier flytter ud fra storbyen og lægger deres skattekroner i de mindre kommuner i nærheden.

Annonce

Når sådan en bevægelse er i gang, gælder det om at hoppe på, mens toget kører, og det bliver ikke ved med at køre.


Når sådan en bevægelse er i gang, gælder det om at hoppe på, mens toget kører, og det bliver ikke ved med at køre.

Poul Erik Svendsen


Assens Kommune har i denne måned købt jord til udstykning. Vi må håbe, at toget stadig kører, når de er klar til at blive solgt.

Jeg kan konstatere, at Assens Kommune har solgt 24 grunde i 2020 og 7 i 2021. Det skal sættes i relief til, at Nordfyns Kommune, som er mindre end Assens Kommune, solgte 35 grunde i 2020 og 59 grunde i 2021.

Der er mindst lige så godt at bo i Assens Kommune, så hvorfor denne forskel?

Det burde være gjort bedre, så vi havde været klar, da toget begyndte at buldre derudad.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce