Annonce
Sydfyn

Borgmesterens tomme svar og ødelæggelse af gammelt herregårdslandskab

Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: TV2 Fyn havde et indslag den 21. oktober 2020 om vindmøllesagen ved Broholm.

Borgmester Bo Hansen blev konfronteret med et forvaltningsmæssigt problem: kommunens rådgiver i projektet, firmaet Planenergi, har samtidigt været vejleder for vindmølle opstilleren - en godsejer ved Slagelse.

Med andre ord, firmaet Planenergis rapporter er skræddersyet til vindmølleopstilleren, mens kommunen betaler for rapporten, der skulle sikre borgernes rettigheder!

Hertil svarede borgmesteren "øøh....det er jo sådan det er....". Et svar helt uden indhold, og måske udtryk for at sagen hos borgmesteren ikke er tilstrækkelig gennemtænkt og konsekvenserne ikke forstået.

Det er ikke tillidsskabende for os borgere. Målet er åbenbart at få vindmøllerne op, koste hvad det vil og uden balanceret information til borgerne om fordele, ulemper og alternative løsninger, for eksempel havvindmøller.


Det er helt meningsløst at parkere kæmpevindmøller på land til uvis og formentlig farlig helbredspåvirkning af naboer

Kurt Møller Lauritzen


Det er helt meningsløst at parkere kæmpevindmøller på land til uvis og formentlig farlig helbredspåvirkning af naboer. Et kæmpe eksperiment - på andres bekostning. Møllerne bør være på havet, som den socialdemokratiske regering foreslår, og som man har i England.

Endelig mangler vindmøllepolitikerne åbenbart en sans for skønhed. Befolkningen glæder sig formentlig dagligt over Broholm slot. Det har ligget der siden middelalderen. Nu er det endnu smukkere efter en grundig restaurering af omgivelserne, der efterlader slottet harmonisk i et gammelt kulturlandskab.

A.P. Møller fonden har ofret mange penge på at forskønne voldgrave og yderområder, og med stor hjælp fra arkitekter. Det er en kulturhistorisk perle for os og turisterne.

Men nu vil Svendborg byråd og vindmølleopstilleren altså klaske et stort monstrum af en vindmølle op lige foran slottet.

Hvordan mon A.P. Møller fonden har det med sin investering i den anledning? Det er nærmest en brutal landskabelig handling helt uden sans for historie og arkitektur. Man rejser jo heller ikke en kæmpevindmølle på det smukke gamle torv i Svendborg.

Endelig omgår vindmøllepolitikerne regler om beskyttelse af den fredede røde glente, der ifølge ornitologer har en rede indenfor påvirkningsradius af vindmøllerne.

De nævnte politikere vender “det blinde øje” til, og prøver tilsyneladende at overse fuglene. Men det gør vi andre ikke.

Planklagenævnet må på banen og hjælpe fuglene og os. Stop de kæmpe landvindmøller, de hører til på havet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce