Annonce
Læserbrev

Borgmesterens fjernvarme-finte

Annonce

Borgmester Peter Rahbæk Juel føler sig tilsyneladende klemt i sagen om salg af Fjernvarme Fyn og hændelserne under årets budgetforhandlinger. Så klemt, at borgmesteren selv er gået til tasterne, og har skrevet et læserbrev om sagen og egen uskyld. Og senest er også byrådsmedlem Anders W. Bertelsen sendt til tasterne.

Nu er vi jo flere som var med til budgetforhandlingerne, og selvom ingen kan bevise, hvad der er sandt og falsk, vil jeg nu godt give min version af, hvordan jeg oplevede det politiske spil:

I korthed oplevede jeg, at Peter Rahbæk Juel i forbindelse med budgetforhandlingerne ville forpligte forligspartierne til at bakke op om et salg af Fjernvarme Fyn, og at det skulle ske i en hurtig proces, der ikke gav plads til en offentlig eller en politisk debat.

Vi (de øvrige partier) blev bedt om at acceptere, at der uden yderligere dialog blev påbegyndt realitetsforhandlinger med køber og udarbejdet en såkaldt due diligence, som er det dokument, der kortlægger alle detaljer i et virksomhedssalg. Først når det var overstået, og et salg var klar til gennemførsel, ville sagen blive forelagt Økonomiudvalget og efterfølgende komme til endelig godkendelse i byrådet.

Der var som sådan intet teknisk forkert eller ulovligt i dét ønske. Alligevel sagde Konservative blankt NEJ. Vi ville ikke acceptere den manglende offentlige debat eller den forhastede proces. Vi var klar til at forlade forhandlingerne, hvis der ikke blev sat en fod på bremsen.

Men hvorfor skal man tro på min udlægning? Fordi jeg kan underbygge min påstand:

  1. I budgetforslaget var det allerede beskrevet, hvad pengene fra salget skulle bruges til. Det ville kun være relevant, hvis man ønskede at gennemføre et salg?
  2. Hvis budgetforslaget blot var at udkast, som borgmesteren hævder nu, hvorfor skulle vi så bruge mange timer på at få ændret den tekst?
  3. Hvorfor overhovedet bruge budgetforhandlingerne til at drøfte et salg af fjernvarmen? Havde det ikke været bedre at adskille de to drøftelser og få en ordentlig dialog om fjernvarmen?
  4. Hvordan kunne borgmesteren allerede nu pege på en navngiven køber?

Kan vi have misforstået det hele? I så fald er det borgmesterens ansvar, for jeg stillede et meget direkte spørgsmål til borgmesteren under forhandlingerne:

”Skal det forstås sådan, at når vi går ud af dette lokale kan embedsværket straks gå i gang med udarbejdelse af due diligence og prisforhandling uden nogen form for borgerinddragelse eller drøftelse partierne i mellem?” Jeg kan ikke referere borgmesterens svar, men svaret betød, at vi var ved at forlade forhandlingerne, og ville være gået, hvis ikke teksten var blevet ændret.

Beviserne på borgmesterens ønske om at bruge budgetforhandlingerne til et de facto salg af Fjernvarme Fyn er klare. Nu forsøger Socialdemokratiet så at overbevise borgerne om, at det hele er noget, vi har misforstået. Borgmesteren tilbyder at - citat: ”sætte hele min troværdighed ind” på at forklare sin uskyld – i virkeligheden viser det bare, hvor klemt han føler sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce