Annonce
Odense

Borgmesteren: - Vi skal kun indgå aftaler med borgerne, som vi kan overholde

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S).
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) understreger, at det er vigtigt, at byrådet undgår at lave partnerskabsaftaler med Lumby og Odenses andre lokalområder, som, man på forhånd kan se, ikke kan gennemføres. Men når en aftale er indgået, skal politikerne og borgerne til gengæld forpligte sig til, at den den bliver til virkelighed.

Peter Rahbæk Juel, kan borgerne i Lumby nu regne med, at I vil afsætte nok penge til, at elementerne i partnerskabsaftalen kan blive til noget?

- Vi har jo sat 10 millioner kroner af i 2020 til de lokale aftaler, som vi skal lave rundt omkring i Odense, og dem kan vi jo disponere over til det her. Men derudover har vi de muskler, der er i kommunen i almindelighed til de her lokalaftaler. Men på grund af corona-epidemien har vi jo desværre ikke nået at få lavet en aftale med Lumby endnu.

Men når de andre lokalområder også får partnerskabsaftaler, kan det jo sammenlagt blive meget dyrt, for eksempel med trafiksaneringer. Kan borgerne i Lumby være sikre på, at der er penge nok?

- Det har jeg svært ved at udtale mig om, når vi ikke har lavet en aftale endnu. Men tanken er jo, at lokalsamfund og byråd mødes, så vi bliver klogere på, hvad der er vigtigt i området, og så skal vi aftale, hvad borgerne kan byde ind med for at styrke deres område, og hvad byrådet kan byde ind med. Men vi har som sagt afsat 10 millioner kroner i år, og så har vi i vores arbejde med den nye kommuneplan lyttet til Lumby-borgernes ønsker om at få nye udstykninger for at få flere børnefamilier til området af hensyn til Lumby Skole.

Men den politiske vilje er til stede til at indfri de forventninger, der nu er i Lumby?

- Det er i hvert fald min klare intention politisk, at det, vi bliver enige med Lumbys borgere om i en aftale, skal vi som byråd også forpligte os på. Og omvendt, så skal borgerne i lokalområdet også loyalt arbejde på at gennemføre det, som de forpligter sig til. Og vi kan sikkert finde ting, som, vi på forhånd kan se, bliver for svært at gennemføre, og så skal vi være ærlige og lade være med at tage det med ind i aftalen.

Hvad er dit indtryk af de mennesker, du har mødt i Lumby?

- At de har en stor kærlighed til deres lokalområde og er meget engagerede. Det er jo dét, der foregår mellem mennesker, som gør et område attraktivt, og dét er noget, som de har i Lumby. Og det er en kæmpe gave, både for dem og for Odense. De kan noget særligt i Lumby, og det kan de også i andre af Odenses lokalområder.

Ligger der i de her aftaler, I vil lave med lokalområderne, en indrømmelse af, at I har gjort rigtig meget for centrum?

- Jeg synes ikke rigtig, dén der holder, for Odenses centrum er jo også Lumbys centrum. Og noget af det, der gør Lumby attraktiv ud over, hvad lokalområdet kan selv, er jo, at Lumby har en nærhed til Odense med arbejdspladser, indkøbsmuligheder, kulturliv osv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce