Annonce
Sydfyn

Borgmesteren: - Byer uden butikker føles døde

En bys gode handelsliv er med til at gøre den til et attraktivt sted at bo, mener borgmester Tonni Hansen (SF). Arkivfoto: Christian Moegreen Hjortshøj
Borgmester Tonni Hansen ser Langelands handelsliv som en af de ting, der skal gøre øen til et attraktivt sted at bo.
Annonce

Hvorfor er det nødvendigt med lokalt handelsliv?

- Det er det fordi, handlen i byen er med til at give den liv. Hvis man kører igennem de byer, hvor der ingen butikker er, så er det jo ikke attraktive byer, det føles jo simpelthen som døde byer. Så det er spørgsmålet om, at det giver liv til en by, og specielt en stor handelsby som Rudkøbing, men for så vidt også Humble, hvor der stadig er butikker. Jeg ser det også, når jeg er i Lohals og de andre byer med butikker, men det skaber altså bare noget liv. Et godt handelsliv gør bare et område mere attraktivt. Både i forhold til dem, der bor der, og dem, der gerne vil dertil.

- Vi skal også slå os op på, at man får en særlig og anderledes handelsoplevelse, når man handler i Rubkøbing, fordi det er en gammel middelalderby. Det skal være noget særligt at handle her. Det siger folk også, at det er, og derfor de kommer igen. Vi har ikke et plastiksommerland og sådan noget der hernede. Vi har naturen med havet og omgivelserne, som gør det til noget særligt at komme til Langeland.

Og rent politisk - hvad kan i så gøre for at hjælpe handelslivet på Langeland?

- Først og fremmest skal vi som politikere sikre, at der er et stor udbud i forhold til det lokale handelsliv. Det er simpelthen vedtaget ved lov. Så det er vores forpligtelse, det skal vi.

- Men det kan vi gøre ved at eksempelvis beskytte den indre by i Rudkøbing, så gågaden stadig har sit særpræg, og ved at beskytte vores små landsbyer, ved at bakke op med lokalplaner og ved at støtte de mange ildsjæle, vi har rundt omkring.

- Sådan nogle små ting som julebelyning gør jo alverden. Den betyder meget for den oplevelse, man får, når man kører igennem de små byer. Og det er de lokale ildsjæle gode til at støtte op om. Det synes jeg i hvert fald. For mig signalerer det, at der er nogen, der vil det her lokalområde og bruger tid og kræfter på det. Det gør mig både glad og stolt som borgmester. Jeg tror på, at det er sådan noget, der smitter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce