Annonce
Kerteminde

Borgmester vil tage hjemmeplejen fra ferie-gæster

Borgmesteren i Kerteminde, Kasper Ejsing Olesen. Foto: Nils Svalebøg
Hvis du har behov for pleje og tager på ferie i en anden kommune i corona-krisen, skal du ikke have ret til pleje, mener borgmester Kasper Olesen.

Kerteminde: Borgmeser Kasper Olesen (S) opfordrer plejekrævende borgere til at blive i deres egne kommuner i påsken.

- Vi har en fantastisk solidarisk ordning i Danmark, der gør, at hvis du er visiteret til pleje, og du tager på ferie, så overtager den kommune, hvor du er på ferie plejeopgaven, foræller Kasper Olesen.

- Men lige netop i den her tid, hvor vi har corona, der skal vi begrænse antallet af smittekilder, og der kan jeg bare se, at der bliver åbnet op for potentielle nye smittekilder, hvis man i hele landet tager ud i sommerhusene og skal have hjælp.

Når der kommer borgere fra andre kommuner, som plejepersonalet skal tage sig af, udvides smittekæderne nemlig, og det risikerer at gå ud over kommunens egne borgere.

- Og vi har fået at vide, at vi skal sende så mange af vores medarbejdere hjem som muligt. Så hvis der kommer mange gæster, som er visiteret til hjælp eksempelvis til påske, så skal vi sætte ekstra personale på, siger Kasper Olesen.

Annonce

Kan ikke afvise hjælp

På en normal feriedag har Kerteminde Kommune i gennemsnit syv plejekrævende borgere, som ikke bor i kommunen, men som er taget i enten sommerhus eller et andet overnatningssted i kommunen.

- Nogle af dem skal have et besøg af vores plejepersonale pr. dag, andre op til tre besøg pr. dag, fortæller Kasper Olesen.

Kertemine Kommune kan ikke afvise hjælp til borgere fra andre komuner, og derfor har borgmesteren taget fat i blandt andet formand for KL (Kommunernes Landsforening), Jakob Bundsgaard og de to fynske folketingsmedlemmer Trine Bramsen og Jan Johansen.

- Mit forslag er, at mens vi har corona i Danmark, så skal vi lukke for den solidariske ordning. så hvis du er blevet visiteret til hjælp i dit hjem, og du rejser ud over kommunegrænsen, så frasiger du dig din hjælp, fortæller Kasper Olesen.

Bliv hjemme, hvis du har corona

Jan Johansen (S), der selv bor i Munkebo, er dog ikke helt varm på borgmesterens forslag.

- Vi står i den situation, at vi må stå sammen i Danmark.

- Og vi kan ikke nægte at give en hjælpende hånd. Hvis der er nogle mennesker på besøg i Kerteminde Kommune, så skal man også yde den pleje, der er behov for, når de er på besøg, siger Jan Johansen, der understreger, at hvis man har corona, så skal man blive hjemme og ikke tage i sommerhus.

- Men du vil ikke fraråde raske folk fra andre kommuner at tage i sommerhus i påsken. Eksempelvis på Hindsholm?

- Nu er det jo sådan, at vi har ikke spærret Danmark af på nogen måde, og vi nyder jo godt af dem, når de er i sommerhus og handler lokalt, og vi tjener nogle penge på dem. Så ligefrem at sige, at de ikke må tage hertil, det er nok for meget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce