Annonce
Kerteminde

Sanne fra Havnen må ikke låne to p-pladser til at servere fadøl. Borgmester håber, der kan findes en løsning

Sanne Fonnesbæk fik afslag på at låne et par kommunale p-pladser til udendørs servering. Det var et helt rigtigt svar, er borgmester Kasper Olesen og byrådsmedlem Jesper Hempler (SF) enige om. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
- Når folk er ude med deres hurtige domme på Facebook, så skal de lige huske at tage alle sider af sagen ind i deres vurdering, siger Jesper Hempler (SF).

Kerteminde: Når corona-krisen kradser skal man tænke kreativt, og det førte Sanne Fonnesbæk, forpagter af Restaurant Havnen, ud på parkeringspladsen lige uden for hoveddøren.

Hun bad kommunen om lov til at låne de to bageste p-pladser sommeren igennem, for så ville hun bruge dem til udendørs servering.

Ansøgningen blev mødt med et Nej, og det fik på Facebook flere til at ærgre sig på Sanne Fonnesbæks vegne. Og flere læsere mener, det er uretfærdigt, når Amanda Bar kunne få lov sidste år. Eller at Plan B kunne:

Annonce

"Plan B i Langeskov Centret låner p pladser af kommune til bænke og ølhygge. Hvorfor kan Havnen så ikke.", spørger læser Arne Krydsfeldt.

Fyens Stiftstidende har undersøgt sagen, og Plan B fik lov på en meget stor p-plads, men netop det, at Amanda Bar fik lov sidste år, kan være en del af årsagen på, at Sanne Fonnesbæk fik nej.


Når folk er ude med deres hurtige domme på Facebook, så skal de lige huske at tage alle sider af sagen ind i deres vurdering.

Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget


- Det gav altså nogle klager, at der sidste år var udendørs servering ved Amanda Bar. Folk, der bor i området, var generet af både støj og kunder, der tissede alle vegne, fortæller Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget.

- Så når folk er ude med deres hurtige domme på Facebook, så skal de lige huske at tage alle sider af sagen ind i deres vurdering. Desuden så er det i et område, hvor der er voldsomt pres på de p-pladser, der er til rådighed.

Vi skal hjælpe

Jesper Hempler går imidlertid stærkt ind for at hjælpe erhvervslivet, så han appellerer til, at forvaltningen vil hjælpe Sanne Fonnesbæk til at finde en anden løsning på problemet.

Borgmester Kasper Olesen (S) er helt enig.

- Jeg har et mål om, at hver gang, man i forvaltningen siger Nej, til nogen, så bliver det fulgt op af sætningen: Men i stedet kunne du måske...., siger borgmesteren.

- Vi skal altid møde borgerne konstruktivt og imødekommende. Jeg elsker, at der er borgere, med drømme, for det er igennem dem, at vi udvikler os. Når vi altså hjælper dem til at få realiseret deres drømme.

Både borgmesteren og Jesper Hempler mener, at det burde være muligt for Sanne Fonnesbæk at få anvist en løsning et sted i renæssancehavnen ovre på den anden side af Hindsholmvej.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Fyn

Hun kæmper børnenes kamp. Derfor bør Sara Ekknud Windell være Årets Fynbo

Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce