Annonce
Middelfart

Borgmester efter egen vaccine: De rette målgrupper skal være klar til overskudsvaccine

De første i Middelfart Kommune bliver vaccineret mod corona. Det er plejehjemsbeboere og ansatte, og det foregår på ældrecenter skovgade i Middelfart. Torsdag 31. december 2020. Foto: Mads Dalegaard
Johannes Lundsfryd vil drøfte, hvordan man kan understøtte arbejdet med at have personer parat til vaccination. Det skriver han mandag i et opslag på Facebook, efter det har vakt stor debat, at han selv fik en overskudsvaccine den 31. december.

Nordvestfyn: Fredag kunne avisen fortælle, at borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd (S), var en af de første borgere i kommunen til at få en vaccination mod covid-19. Borgmesteren fik en vaccine, der var i overskud, da han var ude for at overvære, at de første vacciner blev givet på Ældrecenter Skovgade.

Det har ført til stor debat på sociale medier hen over weekenden, særligt efter at borgmesteren i et Facebook-opslag fredag aften beklagede at have udvist dårlig dømmekraft.

Mandag morgen har Johannes Lundsfryd fulgt op med endnu et Facebook-opslag om sagen. Her takker han for alle de kommentarer, han har modtaget hen over weekenden.

Annonce

"Jeg tror grundlæggende, at vi får et bedre samfund, når vi deler viden - også viden om fejl og svære dilemmaer", skriver han.

Derudover sender han stor ros og tak til sundhedspersonalet i sundheds- og plejesektoren, der står for at vaccinere, og som ofte må træffe hurtige og vanskelige beslutninger.

At der overhovedet var vacciner i overskud, da borgmesteren fik stikket, skyldes, at man kunne trække flere vacciner op end beregnet. Derfor stod personalet med mange ekstra vacciner, der skulle bruges.

"Jeg vil senere i dag drøfte med sundhedsberedskabet, om vi kan gøre mere for at understøtte arbejdet i fronten med at have personer i de rette målgrupper parat i Middelfart Kommune", skriver han i opslaget.

Ifølge Social- og Sundhedsdirektør, Irene Ravn Rossavik, stod man så sent som i forrige uge, med nogle overskudsvacciner, som man i sidste øjeblik måtte tilbyde til tilfældige borgere, der var i nærheden.

Avisen ville gerne have spurgt borgmesteren, hvorfor man først drøfter arbejdet med at have personer i de rette målgrupper parat til overskudsvacciner, når udfordringen har været kendt siden 31. december, hvor han selv fik vaccine. Vi ville også gerne have spurgt, hvorfor han ikke tidligere har været åben om, at han er blevet vaccineret.

Avisen har mandag forsøgt at få en kommentar fra Johannes Lundsfryd, men han har siden fredag ikke ønsket at svare på yderligere spørgsmål.

Mystik om lister

I weekenden blev det fastslået, at Johannes Lundsfryd modtog en vaccine, fordi han var til stede, da der pludselig var vacciner i overskud. Men han har tilsyneladende tidligere optrådt på en liste over personer med medarbejdere, man ville vaccinere. Sundhedsdirektøren bekræfter, at kommunen stadig har lister over medarbejdere, de kan ringe til, hvis der er ekstra vacciner.

Venstres byrådsgruppe har efterfølgende stillet en række spørgsmål til både forvaltningen og borgmesteren om disse lister.

Avisen ville gerne have spurgt sundhedsdirektøren om, hvem der står på disse lister, og hvem der er berettiget til de ekstra vacciner. Sundhedsdirektøren er mandag ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Nadia fik tourettes som seksårig: - Mit liv har været et helvede

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ekstraordinært mange børn indlagt med RS-virus på OUH: Operationer og ambulatorietider bliver udsat

Odense For abonnenter

Nu kan Mette alligevel komme i bad inden efterårsferien: - Dejligt. Men hvad med alle dem, der ikke kommer i avisen?

GOG

GOG klar til Europa: En aftenvagt på kontoret

Nordfyn For abonnenter

Voldsom kritik af handicap-håndtering på vælgermøde: - Var det en privat virksomhed, ville man som ledelse gribe ind

Odense

Danmarksmester: Frederikke fra Amager Strand kan det der med ikke at lade fødevarer gå til spilde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Middelfart

Malerfirma flyttede til Lillebælt: Vi ser os som et supplement til de eksisterende håndværkere

Hvem skal passe farmor

Tina brændte ud af at passe både arbejde og sin syge mor: Indfør 'bedstes første sygedag,' foreslår Ældre Sagen

Erhverv

Travle Kurt har købt tre nye luksusbusser på en måned: - Det svarer til personbilernes Rolls-Royce

Kultur

Carsten Bang vil tilbage til det simple i nyt one-man show: Noget af materialet er 30 år gammelt

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Miljøet vigtigere end større gartnerier

Odense

Se video: Kirkegårdens kendteste kæmpe fik kappet toppen

Annonce