Annonce
Odense

Borgmester vil øremærke ældremillioner

Odenses andel på 32 millioner af en såkaldt velfærdsmilliard, skal øremærket ældreområdet til næste år, foreslår borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Arkivfoto: Kim Rune

Når Odense til næste år modtager 32 millioner fra en såkaldt velfærdsmilliard, så skal pengene øremærkes de ældre, mener Peter Rahbæk Juel (S). Ældrerådmand er ikke imponeret.

Det kan lyde underligt - at øremærke penge, som et flertal i Folketinget allerede har øremærket de ældre. Ikke desto mindre skal Odenses andel af den såkaldte Velfærdsmilliard (en stor pose statslige penge til ældreområdet i Danmark red) nu øremærkes til rent faktisk at gå til de ældre. Det foreslår borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Odenses andel på 32 millioner, skulle næste år egentlig bare gå i den store fælles kasse i kommunen, men set i lyset af en demografiudfordring, der vil kræve et trecifret millionbeløb ekstra til både børn og ældre, er borgmesteren nu kommet på andre tanker.

- Når vi mødes med de andre partier lige efter vinterferien, så vil det være mit oplæg, at de her penge øremærkes til ældreområdet. Vi får over de næste 10 år flere odenseanere der bliver langt ældre og får et øget behov for hjælp. Og det er en kæmpe opgave vi står overfor, lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der dermed imødekommer et gammelt ønske fra skiftende rådmænd på ældre- og handicapområdet.

Annonce

Ældrerådmand: De ældre penge

Ældre og handicaprådmand, Søren Windell (K) er dog ikke imponeret.

- Det manglede jo bare. Det er penge der er øremærket de ældre, så selvfølgelig skal de jo gå til dem. Det er selvfølgelig rart, hvis borgmesteren nu vil gøre op med den måde man hidtil har lagt budgetter på, men det er samtidig værd at bemærke, at der ikke er tale om nye penge. Så vi har stadig en udfordring, siger Søren Windell.

Som beskrevet står Odense Kommune foran en stor demografisk udfordring, fordi der både bliver flere børn og flere behandlingskrævende ældre de næste 10 år. Så mange at man skal finde op mod en halv milliard på budgetterne de kommende år. Tidligere har borgmesteren argumenteret for, at man allerede på næste års budget skulle finde et trecifret millionbeløb, der er målrettet børn og ældre. Og senest foreslog han torsdag, at man skærer op til 60 millioner kroner på administrationen - noget der kan koste op mod 100 ansatte jobbet allerede inden sommerferien.

- Jeg synes borgmesteren skulle tage og gå på vinterferie og så vente med at komme med forslag, vil vi mødes onsdag efter ferien. Ved at foreslå så store besparelser på et område, så har han smadret ferien for en masse ansatte i Odense Kommune, og det synes jeg ærlig talt ikke han kan være bekendt, siger Søren Windell.

Det er i første omgang kommunen økonomiudvalg, der den 20. februar tager hul på demografiudfordringen.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce