Annonce
Nordfyn

Borgmester: - Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe minkavlerne

Snart vil de nordfynske minkfarme være tømt for dyr. Borgmester Morten Andersen (V) har fokus på, at minkavlerne med ét befinder sig i en ekstraordinær og meget svær situation. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Morten Andersen (V), borgmester i Nordfyns Kommune, peger på, at lukningen af minkbranchen også vil få uheldige konsekvenser på andre områder.
Annonce

Nordfyn: Venstre kræver fuld erstatning til minkbranchen og vil have øjeblikkelige forhandlinger med regeringen.

Sådan lyder kravet fra partiets finansordfører, Troels Lund Poulsen. Morten Andersen, nordfynsk Venstre-borgmester mener også, at situationen skal tages dybt alvorligt. På Nordfyn er der fire minkavlere og otte besætninger. De lukker nu. Som alle andre i branchen.

Det vil ikke bare bare få store konsekvenser for ejere og medarbejdere. Der vil også komme afledte, negative konsekvenser i form af mistede ordrer til leverandører, håndværkere, maskinstationer og andre, der har samarbejdet med minkavlerne.


Det er jo desværre ikke muligt for minkavlerne at ændre til en anden form for husdyrproduktion. Der er specialiserede produktionsapparater, der jo ikke pludselig kan benyttes til grise, kyllinger eller andre dyr.

Morten Andersen (V), borgmester Nordfyns Kommune


- Det er jo desværre ikke muligt for minkavlerne at ændre til en anden form for husdyrproduktion. Der er specialiserede produktionsapparater, der jo ikke pludselig kan benyttes til grise, kyllinger eller andre dyr, siger Morten Andersen.

Annonce

Tab af skattekroner

Minkavlerne har gennem årene bidraget med mange millioner kroner til den kommunale kasse og været garanter for et ikke uvæsentligt antal arbejdspladser. Alt det forsvinder nu. Morten Andersen siger, at kommunen skal hjælpe de nødstedte minkavlere så godt, det lader sig gøre.

- Her og nu i den aktuelle fase kan vi måske ikke gøre så meget. Jeg tænker mere på det videre forløb, hvor der er nogle ansatte, der måske stiller sig op i en ledighedskø og har brug for hjælp, siger Morten Andersen og nævner, at kommunen også kommer til at spille en rolle, når og hvis nogle af minkavlerne ønsker at overgå til en anden produktionsform eller husdyrform.

- I så fald skal der en myndighedsbehandling til, og her skal vi i den grad være med til at sikre en hurtig og effektiv sagsbehandling. Det er i alles interesse, at det driftstab, der kommer, også kommer til at vare så kort tid som muligt.

Morten Andersen, der ved siden af at være borgmester, selv har en stor svineproduktion, har forståelse for regeringens drastiske beslutning. Han henholder sig til forklaringen om, at virkningen af en kommende vaccine muligvis ville blive svækket, hvis man lod stod til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce