Annonce
Erhverv

Borgmester: Vi kan ikke løfte opgaven selv

Langt flere ledige i Odense skal i arbejde, og kommunen kan ikke klare opgaven selv. Derfor er kommunen gået sammen med andre i Beskæftigelsesalliancen om ny kampagne, der skal skaffe flere i virksomhedspraktik.

- Hvorfor denne kampagne for at få flere i virksomhedspraktik?

- Fordi Odense har langt flere ledige end resten af landet, og det tal skal vi have bragt ned. Vi har en lav erhvervsfrekvens, derfor er det ekstra vigtigt, at de ledige, der er jobparate, kommer i arbejde. Vi vil gerne have, at mange flere får del i den optimisme, som der er i Odense i øjeblikket med de mange gode ting, der sker.

- Men kommunens jobcenter har jo ansvaret for, at de ledige hjælpes i arbejde. Har kommunens jobcenter ikke løst sin opgave godt nok?

- Det kan man ikke sige. Vi må bare konstatere, at denne opgave med at få Odenses ledighed bragt ned på samme niveau som landsgennemsnittet er så stor, at vi ikke kan klare den alene. Derfor er vi gået samme med andre i Beskæftigelsesalliancen, og derfor lancerer vi kampagnen Stå op for Odense.

- Det officielle mål er 3400 pladser i virksomhedspraktik i 2019 i private virksomheder, men har du et andet mål, du vil være tilfreds med, hvis I ikke når i mål med de 3400?

- Der er to klare formål med kampagnen. Det ene er rekrutteringsperspektivet, altså at vi skal skabe det gode match for så mange som muligt og helst 3400. Jo flere virksomheder, vi kan få ledige ind på, jo flere muligheder er der for at få varige job. Det andet formål er, at vi skal udbrede kendskabet til ordningen med virksomhedspraktik til langt flere end dem, der har kendskab til den i dag. I næste ryk kommer så vores eget jobcenter, som skal følge op på kampagnen og skubbe på, så vi kan få de ledige ud i virksomhedspraktik. Målet er ambitiøst, men jeg håber og tror, vi når det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Kuldsejlet naturprojekt ved Lindø har kostet et sekscifret beløb

Erhverv For abonnenter

Kerteminde-borgmester: Undskyld, Lindø - det har vi bare ikke gjort godt nok

Livsstil

Hummer i weekenden? Se, hvordan kokken Thomas Pasfall tilbereder kongen af skaldyr

Annonce